MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că la viitoarea rectificare bugetară vor primi bani primăriile sucevene aflate în extremă dificultate financiară. Cătălin Nechifor a precizat că se aşteaptă la o rectificare pozitivă, care ar putea să aibă loc la sfârşitul acestei luni, sau în noiembrie.

Nechifor a declarat că în această perioadă s-a închis statistic trimestrul trei al anului, iar în scurt timp vor fi cunoscuţi indicatorii macroeconomici care dau imaginea bugetului naţional. Preşedintele CJ Suceava a arătat că deşi ritmul de creştere este foarte mare comparativ cu celelalte ţări europene, de peste 2%, totuşi acesta nu este unul spectaculos. „E important acest lucru, dar asta nu înseamnă că avem capacitatea să aducem noi resurse la bugetul de stat ca şi venituri, şi sigur să le şi repartizăm ca şi costuri pentru administraţie sau alte zone care compun un stat social şi economic ca România”, a spus Nechifor. El a adăugat că actuala perioadă nu este una foarte simplă, în condiţiile în care este nevoie să se găsească o sumă de 2,5 miliarde de euro pentru creşterea pensiilor şi salariilor începând cu data de 1 ianuarie 2014. „Va trebui un efort suplimentar. Plecând de la premisa că economia românească e bazată pe consum, cât timp nu sunt bani în buzunar nu avem consum, deci nu avem economie”, a spus Nechifor. Preşedintele CJ Suceava a atras atenţia că România mai trebuie să aloce anual circa 3 miliarde de euro pentru a asigura restituirea împrumutului de la FMI, Manca Mondială şi Comisia Europeană.

Cătălin Nechifor le-a transmis primarilor din judeţ suceveni că nu trebuie să se aştepte la lucruri miraculoase de la următoarea rectificare bugetară, subliniind că vor fi ajutate autorităţile publice aflate în extremă dificultate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava