Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat vineri că au fost început discuţiile în vederea identificării unei companii aeriene aerian low-cost din Spania în vederea operării de zboruri de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Nechifor a spus că primele destinaţii avute în vedere în această ţară sunt Barcelona şi estul Spaniei. Nechifor a explicat că Spania poate fi o destinaţie importantă pentru zborurile de pe aeroportul din Suceava, în condiţiile în care în această ţară sunt cei mai mulţi suceveni plecaţi la muncă în străinătate. „Probabil că în maxim două săptămâni va fi şi o delegaţie de-a noastră în Spania pentru a discuta la faţa locului cu operatorii low-cost de acolo. Am luat ca ţintă Spania în acest momment pentru că din totalul celor 45.000 de suceveni care sunt plecaţi în ţările Europei, majoritatea covârșitoare se află în Spania”, a spus Nechifor. El a arătat că în momentul de faţă aproximativ 9.000 de suceveni se află temporar în Spania, la care se adaugă alte 4.500 de persoane plecate din judeţul Botoşani şi circa 3.500 din Neamţ.
„Este un teritoriu emitent important pentru companiile aeriene, pentru că foarte mulţi dintre aceşti cetăţeni care sunt în Spania doresc să aibă mijloace de transport mai rapide şi mai ieftine către acasă. E un punct important de plecare în relaţia cu un operator de low cost, şi sperăm că vor fi atraşi de această situaţie favorabilă”, a explicat Cătălin Nechifor.
El a amintit că până în momentul de faţă Tarom a anunţat în mod oficial că intenţionează să reia cursele aeriene de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” – Suceava. Începând cu data de 1 august 2015, când este programată redeschiderea Aeroportului Ştefan cel Mare, Tarom ar urma să reintroducă în orarul de zbor cursa Suceava – Bucureşti şi retur. Zborurile de la Bucureşti ar urma să ajungă la Suceava în cursul serii, la ora 21:45, iar returul spre Capitală va fi a doua zi dimineaţa, de la ora 5:55. „Deocamdată certitudinea este a Taromului, dar suntem avansaţi în discuţii şi cu alţi operatori. Diferenţa este că această cursă a companiei Tarom, Suceava – Bucureşti şi retur, este o cursă cunoscută, aşteptată, şi va fi relativ uşor să fie reluată, în timp ce destinaţiile externe vor trebui popularizate mai mult”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Nechifor anunţă primele destinaţii posibile ale zborurilor din Suceava: Estul Spaniei şi Barcelona, 7.8 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava