MOPAN Suceava

Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că, miercuri, va fi la Bucureşti, pentru a afla dacă „Tarom” îşi va suspenda sau nu cursele de pe Aeroportul din Salcea. În ultima vreme, au apărut informaţii potrivit cărora, pe timp de iarnă, compania naţională de transporturi aeriene nu va opera zboruri de pe Aeroportul Suceava. Asta, din cauză că Aeroportul nu dispune de un degivror performant. Or, preşedintele Nechifor a declarat că problema este aproape rezolvată pentru că, în scurt timp, Consiliul Judeţean va cumpăra o autospecială nouă pentru îndepărtarea straturilor de gheaţă sau de zăpadă de pe aeronave. El a spus că, în urma unei licitaţii, degivrorul va fi achiziţionat de la firma suceveană „Eurospeed”, cu 531.403 euro, fără TVA. Compania „Tarom” este singura care operează zboruri pe aeroportul de la Suceava.

„Aşa cum a spus şi premierul României, Victor Ponta, e foarte important ca Taromul să asigure zborurile interne către destinaţiile pe care le are acum în România. Nu doar noi suntem în această situaţie, mai sunt şi aeroporturile din Sibiu şi Târgu Mureş. Şi sper să putem să-i convingem pe cei din conducerea Tarom că e important să opereze în continuare pe Suceava, pentru că suntem un judeţ cu potenţial, sunt oameni de afaceri şi turişti care zboară la Suceava, dar şi parlamentari care vor să zboare la Bucureşti. Şi cred că în felul acesta cursa e cu siguranţă profitabilă”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a spus că are şi un plan de rezervă în situaţia în care Tarom nu va mai opera în această iarnă de pe Aeroportul Ştefan cel Mare. Cătălin Nechifor a subliniat că dacă în cele din urmă se va ajunge în această situaţie, „Tarom riscă să nu mai fie o ţintă pentru noi în viitorul apropiat. Şi o spun extrem de deschis”. Nechifor a arătat că în lipsa zborurilor a discutat cu firma care realizează lucrările de modernizare a aeroportului să înceapă demolarea pe timp de iarnă a actualei piste, iar în primăvară să înceapă lucrările la noua pista elastică. „Avem deja şi planul B luat în calcul. Şi vom căuta alte variante dacă Taromul nu reuşeşte să rămână în cursă pe Suceava. Acum le facem oferta. Eu cred că un aeroport modernizat aşa cum va fi Suceava, cu singura pistă elastică din România, cu o capacitate de a atragere de pasageri din cel puţin din două judeţene, Suceava şi Botoşani, e o destinaţie interesantă. Şi vă spun că sigur vom găsi companii private interesate să facă zboruri de pe Suceava”, a mai precizat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava