Liderul județean al Pro România, deputatul Cătălin Ioan Nechifor îi solicită oficial premierului Ludovic Orban ca anul școlar 2020-2021 să înceapă la 1 octombrie.

”În mod normal anul școlar începe în data de 15 septembrie. Anul acesta, în mod excepțional alegerile locale au fost amânate pentru data de 27 septembrie, în timp ce mandatele primarilor, președinților de consilii județene, consilierilor locali și județeni au fost prelungite până la data de 1 noiembrie. Asta înseamnă că nici bine nu începe anul școlar și că, la 10 zile distanță, trebuie organizat întregul proces pentru secțiile de vot care, de regulă, se stabilesc în incinta școlilor din întreaga țară. Evident că va fi și un aflux important de persoane, atât cele implicate în procesul electoral, cât și alegătorii care vor veni la urne duminică. Prin urmare există un risc ridicat de contaminare, gândiți-vă la persoanele desemnate în secții, la polițiștii și jandarmii care vor asigura paza, dar și la sutele de oameni care vor sta la coadă în anumite intervale orare. Așadar, îi sugerez premierului Orban să ia în calcul prelungirea vacanței de vară până la data de 30 septembrie, astfel încât să se poată desfășura în condiții mai bune de siguranță sanitară procesul electoral, dar, mai ales, să poată fi efectuată dezinfectarea spațiilor din incinta școlilor în intervalul 28 – 30 septembrie. În acest fel ne asigurăm ca toți elevii se vor întoarce la școală într-un mediu sănătos, începând cu data de 1 octombrie”,  a explicat Nechifor.

Nechifor îi solicită oficial premierului Orban ca anul școlar 2020-2021 să înceapă la 1 octombrie, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava