Concert pascal
MOPAN Suceava

”În continuarea acțiunilor de control din data de 13.04.2020, atunci când reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J Suceava – S.P.R. Marginea au dispus măsura de confiscare a cantității de 61,70mc lemn rotund rășinoase, precum și cu sprijinul acordat de către angajații din cadrul O.S. Marginea, au continuat verificările privind stabilirea provenienței materialului lemnos în cauză.

Verificările au continuat în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat, respectiv, localitatea Sucevița la locul numit Pârâul Rotari, unde în platforma primară din zona menționată a fost constatată și inventariată cantitatea de aproape 130mc lemn rotund.

În consecință, s-a dispus ridicarea materialului lemnos cât și predarea în custodie a întregii cantități de lemn rotund către cea mai apropiată structură silvică, în cauză fiind O.S. Marginea, materialul lemnos fiind indisponibilizat pe perioada verificărilor.

În cadrul acțiunii care a continuat în fond forestier, au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea fără drept de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi proveniența materialului lemnos indisponibilizat de către delegații Gărzii Forestiere Suceava. Valoarea prejudiciului constatat depășește 90 000 lei.

Lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava, S.P.R. Marginea au efectuat lucrări premergătoare pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate, fiind înaintat spre înregistrare Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmându-și cursul legal. De asemenea, odată cu verificările desfășurate, reprezentați din cadrul I.P.J. Suceava desfășoară activități specifice de cercetare în cadrul unu alt dosar pentru distrugere de arbori cât și pentru utilizarea unui posibil dispozitiv de marcat artizanal, urmând ca în urma cercetărilor să fie aplicate sancțiunile ce se impun, conform legislației specifice în vigoare, față de cei care vor fi găsiți vinovați.

Garda Forestieră Suceava, în cooperare atât cu reprezentanții M.A.I precum și cu reprezentanții M.Ap.N, va continua cooperările atât prin efectuarea de controale în punctele fixe instituite la nivelul județului Suceava cât și patrulări în scopul de a preveni cât și de a combate delictele silvice, atât pe cuprinsul pădurii cât și pe drumurile publice”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava