Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Spectacolele și evenimentele culturale se derulează în conformitate cu măsurile luate în fiecare localitate ca urmare a creșterii ratei de incidență. Unele pot fi suspendate de organizatori, dacă activitatea cu publicul se va închide, astfel că recomandăm urmărirea anunțurilor de profil.


BUCUREȘTI 


  • 8 octombrie
  • Promenadă între Piața Amzei și Parcul I.C. Brătianu, via clădirea Așezămintelor I.C. BrătianuFiliala București a OAR (Ordinul Arhitecților din România) și Biblioteca Națională a României deschid o promenadă pietonală, în data de 8 octombrie 2021, începând cu ora 16:00, între două spații urbane valoroase din centul capitalei – Piața Amzei și Parcul I.C. Brătianu –, prin introducerea temporară în circuitul public a unei clădiri emblemă pentru arhitectura și cultura Bucureștiului – Așezămintele I.C. Brătianu.

https://www.bibnat.ro/Promenada-intre-Pia%C8%9Ba-Amzei-%C8%99i-Parcul-I.C.-Bratianu-via-cladirea-A%C8%99ezamintelor-I.C.-Bratianu-n1022-ro.htm

  • Începând cu data de 8 octombrie 2021 și până la 30 ianuarie 2022, la parterul Galeriei Naționale de la Muzeul Național de Artă al României, va putea fi vizitată expoziția „PERSPECTIVE” de Mircia Dumitrescu ce prezintă lucrări de desen, gravură, pictură, sculptură și tapiserie.

Este expoziția personală ce încheie seria lansată în anul 2021, începând cu cea organizată la Muzeul Național Cotroceni intitulată „Spațiu românesc cu oameni și sfinți” (10 iunie – 4 iulie), la Biblioteca Academiei Române, Sala Theodor Pallady, intitulată „Călătoria” (29 iunie – 1 August), la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, intitulată „Dialogul tehnicilor”(9 iulie – 1 August). Detalii: https://www.mnar.arts.ro/arhiva-evenimentelor/eveniment/551-expozi%C8%9Bia-%E2%80%9Eperspective%E2%80%9D-mircia-dumitrescu,-la-mnar

  • 8 – 10 octombrie – PIAŢA ŢĂRĂNEASCĂ ŞI MEŞTER(EŞTI)! – TÂRGUL LUI BRUMĂREL

Asociația Urban Events organizează Târgul lui Brumărel în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din 8 până în 10 octombrie 2021Programul este între orele 10:00 şi 18:00, iar intrarea este liberă.

  • Orele 13:00, 15.00, 17:00 – Turul Ghidat al TNB

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar durata unei vizite va fi de 45 de minute. Locul de întâlnire este în foaierul Sălii Mari, în faţa Agenţiei de bilete. Vă rugăm să vă prezentaţi cu un sfert de oră înainte de ora aleasă pentru vizitarea teatrului, chiar dacă aţi achiziţionat bilete online. Participarea se face în limita celor 10  locuri disponibile.

Pentru mai multe informaţii, telefon: 021 314.71.71 – Agenţia de bilete a TNB.

  • 18:00, ARCUB – Fracturi ideologice – expozitie de fotografie Andrei Pandele, Eveniment organizat de Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR şi ARCUB

În 2021 pentru expoziția Fracturi ideologice vor fi prezentate publicului imagini cu oameni și locuri din București. Criteriul de selecție al imaginilor nu este tematic, chiar dacă unele imagini sunt deja emblematice și țintesc rapid în memoria colectivă teme precum sistematizarea urbană și rurală, raționalizarea alimentației, schimbul de populație, propaganda, cenzura etc.

https://www.facebook.com/events/s/fracturi-ideologice-expozitie-/847924709241948/

  • 19:30, Sala Ion Caramitru a TNB – Regele moare, de Eugène Ionesco, Regia: Andrei și Andreea Grosu, Scenografia: Vladimir Turturica. Distribuția: Victor Rebenciuc,  Ana Ciontea, Florentina Țilea, Mariana Mihuț, Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki.

Mi-am spus că poți să înveți să mori, că poți să-i înveți pe alții să moară. Acesta îmi pare lucrul esențial pe care-l putem face, fiindcă suntem niște muribunzi care nu acceptăm să murim ‒ motivează dramaturgul Eugène Ionesco nașterea piesei Regele moare. Textul este cea mai caldă, înduioșătoare și sinceră mărturisire a omului Eugène Ionesco despre marea întâlnire finală.

Regele moare e un spectacol de o emoție copleșitoare, în care fiecare dintre noi joacă rolul principal.

  • 20:00, Sala Atelier a TNB – Anonimul venețian, de Giuseppe Berto, Coordonator: Ion Caramitru, Asistent coordonator: Patricia Katona, Scenografie: Florilena Popescu Fărcăşanu, Cu: Ilinca Goia, Ioan Andrei Ionescu

Spectacol realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava

Anonimul veneţian este un spectacol sensibil, profund, uneori ironic şi mereu emoţionant. Ea şi El îşi trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneţie a muzicii şi a frumuseţii eterne. Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viaţa şi moartea deopotrivă.

  • 20:00, Sala Pictura a TNB – Memoria apei, de Shelagh Stephenson, Regia: Erwin Șimșensohn, Scenografia: Alina Herescu.

Trei surori – Teresa, Mary și Catherine – se întorc, după mult timp, acasă, să-și conducă mama pe ultimul drum. În febra pregătirilor, poveştile lor de viaţă ni se derulează într-un joc înşelător al amintirilor, într-o luptă cu propriii lor demoni. Se nasc întrebări când cinice, când tandre, se aşteaptă răspunsuri de-o viaţă-ntreagă.

Distribuția: https://www.tnb.ro/ro/memoria

  • 9 octombrie
  • Orele 13:00, 15.00, 17:00 – Turul Ghidat al TNB

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar durata unei vizite va fi de 45 de minute. Locul de întâlnire este în foaierul Sălii Mari, în faţa Agenţiei de bilete. Vă rugăm să vă prezentaţi cu un sfert de oră înainte de ora aleasă pentru vizitarea teatrului, chiar dacă aţi achiziţionat bilete online. Participarea se face în limita celor 10  locuri disponibile.

Pentru mai multe informaţii, telefon: 021 314.71.71 – Agenţia de bilete a TNB.

  • Între orele 11.00 – 12.30, Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” – Delta Dunării prin ochii copiilor – Ateliere pentru copii (4 – 12 ani), cu participare pe bază de bilet de intrare în muzeu, pe teme legate de fauna și flora din Delta Dunării. În colaborare cu Asociația Salvați Flora și Fauna din Delta Dunării.

Informaţii privind înscrierea la atelier – contact@sosdelta.ro , www.sosdelta.ro.

LINK: https://muzeul-satului.ro/events/

  • 20:00, Sala Atelier a TNB – 50 de secunde, de Daniel Oltean, Regia: Eugen Gyemant, Scenografia: Maria Nicola

„50 de secunde” este piesa pentru care Daniel Oltean a obținut, în 2017, premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului.

 „O clipă și, brusc, toată suferința dispare.”

  • 20:00, Sala Pictura a TNB – Adio, domnule Haffmann de Jean-Philippe Daguerre
  • 10 octombrie
  • 11:00, Sala Media a TNB – Teatrul Național pentru Copii Abracadabra, Teatru interactiv, spectacole pentru copii cu vârsta între 4 și 10 ani

Teatrul Naţional pentru Copii, proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti, este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor. Ca într-o adevărată magie, «înarmaţi» cu doar câteva elemente de costum şi de decor, ei învaţă să-şi înfrângă teama şi să lupte vitejeşte cu duhurile rele, cu forţele cele întunecate din poveştile românilor, de ieri şi de azi.

  • Orele 13:00, 15.00, 17:00 – Turul Ghidat al TNB

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar durata unei vizite va fi de 45 de minute. Locul de întâlnire este în foaierul Sălii Mari, în faţa Agenţiei de bilete. Vă rugăm să vă prezentaţi cu un sfert de oră înainte de ora aleasă pentru vizitarea teatrului, chiar dacă aţi achiziţionat bilete online. Participarea se face în limita celor 10  locuri disponibile.

Pentru mai multe informaţii, telefon: 021 314.71.71 – Agenţia de bilete a TNB.

  • 18:30, Opera Națională București – CORSARUL, Adolphe Charles Adam, Libretul Vasili Medvedev după Jules Henri St. Georges şi Joseph Mazilier, Dirijor: Ciprian Teodorașcu

Cu participarea Orchestrei și a Ansamblului de Balet al Operei Naţionale Bucureşti și a elevilor de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti.

https://operanb.ro/spectacol/corsarul-le-corsaire/

  • 19:00, Sala Studio a TNB – Preșul, de Ion Băieșu, Regia: Mircea Cornișteanu

O comedie despre noi, apărută acum 40 de ani, dar scrisă parcă azi. O oglindă în care ne privim și ne prăpădim de râs, de parcă n-am fi chiar noi cei care se oglindesc. Mircea Cornișteanu

https://www.tnb.ro/ro/presul

  • 20:00, Sala Pictură a TNB – Figuranta, de Andreas Petrescu, Regia: Tania Popa

Spectacol prezentat în cadrul programului „Uși deschise pentru toți”

După succesul cu „Fata din curcubeu”, Tania Popa revine pe scena TNB cu un nou one-woman-show de excepție: Figuranta de Andreas Petrescu. Un text emoționant care prezintă povestea tragi-comică a Aniei, o actriță aspirantă, a cărei viață se împarte între încercarea disperată de a-și face o carieră în teatru și neîmplinirile din viața personală.

  • 20:00, Sala Atelier a TNB – 20 de ani în Siberia, după Anița Nandriș-Cudla, Regia & Scenografia & Adaptarea: Sorin Misirianțu

Spectacol realizat în cadrul Programului „Procesul comunismului prin teatru”

Monolog dramatic de Sorin Misirianțu după cartea ”20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița Nandriș-Cudla, Distribuția: Amalia Ciolan.

  • Până la 10 octombrieO LUME ÎNTR-UN RECENSĂMÂNT – Familie, gospodărie şi societate rurală românească, Sala Media, Muzeul Național al Țăranului Român. https://fb.me/e/196qYokxX

Expoziția, organizată de Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român, propune o incursiune în familia și gospodăria rurală din Țara Românească a secolului al XIX-lea. Perspectiva pe care o oferă, însă, diferă de marile paradigme care au abordat aceste subiecte.

  • 12 octombrie
  • Ora 13:00, în Senatul României va avea loc vernisajul expoziției „Goya, 275 de ani de la naștere”, colecția av. George Șerban, pentru a marca Ziua Națională a Spaniei și sărbătorirea a 140 de ani de relații diplomatice Spania – România. Detalii: https://www.facebook.com/192679920764615/posts/4826663574032870/
  • Ora 19:00, Ateneul  Român, Sala mică – Stagiunea de marți seara / Filarmonica George Enescu

Recital de pian, Solist: Nicon Mladin / Program: Leos Janacek – Sonata pentru pian „1.X.1905” /  Maurice Ravel – Miroirs / Ludwig van Beethoven – Sonata în fa minor, op. 57, „Appassionata” / Detalii: https://www.fge.org.ro/calendar/

  • Până la 12 octombrie, BUCUREȘTI. O ARHITECTURĂ MODERNISTĂ EUROPEANĂ, Sala Noua Galerie, Muzeul Național al Țăranului Român. https://fb.me/e/2EjH20u11

Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti şi partenerii săi, prezintă proiectul cultural „București. O arhitectură modernistă europeană“, eveniment realizat si dedicat Zilelor Muzeului Ţăranului, Zilelor Bucureștiului din lunile septembrie şi octombrie 2021, cu ocazia Centenarului Regelui Mihai I şi a împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Ordinului Arhitectilor din România.

  • 13 octombrie
  • 15:00, în sala Acvariu Muzeul Național al Țăranului Român, vernisajul expoziției „Normalitate – Tabloul Europei”

Un experiment interesant şi inedit al tânărului Răzvan Gâză va fi expus începând cu 13 octombrie şi pînă pe 19 octombrie 2021, la Muzeul Național al Țăranului Român. Este vorba de o pânză de mari dimensiuni cu sute de semnături ale unor cetățeni din 30 de state europene.

  • 20:00, Sala Studio a TNB – AVANPREMIERA „Kiritza sau jocul de-a…” după Vasile Alecsandri, Regia & Scenariu & Coregrafia:Gigi Căciuleanu

Spectacol produs de TNB în coproducție cu Fundația Art Production și Gigi Căciuleanu Romania Dance Company cu sprijinul JTI

https://www.tnb.ro/ro/kiritza

  • 14 octombrie
  • 17:00, Muzeul Naţional al Ţăranului Român , la Sala Noua Galerie – Vernisajul expoziției Art and Landscape Narratives.

Artele vizuale actuale din România, practicile curatoriale, teoria artei și creația artistică se dezvoltă din ce în ce mai mult spre subiecte axate pe eco-democrație și pe existența umană în zilele noastre. Marilena Preda Sânc coordonează o expoziție axată pe cercetarea conceptuală a contextelor sociale și politice, a problemelor de gen, a ecologiei și a istoriilor locale / globale, analizând efectele globalizării în era digitală și prezentarea, în perspective antropologice și geopolitice, a istoriilor unei omeniri care își redefinește identitatea spre o atitudine mai responsabilă.

  • 19:00, maestrul Christian Badea, Prim-dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu”, revine pe scena Ateneului Român cu un program integral Mozart. Sub conducerea sa, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va interpreta Mica Serenadă  K. 525 și Simfonia Nr. 36  în do major, K. 425, Linz.

Detalii: https://www.fge.org.ro/calendar/

  • 20:00, Sala Atelier a TNB – Nebun din dragoste, de Sam Shepard, Regia: Claudiu Goga

O piesă a unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood.

https://www.tnb.ro/ro/nebun-din-dragoste

  • 20:00, Sala Studio a TNB – AVANPREMIERA „Kiritza sau jocul de-a…” după Vasile Alecsandri

Regia & Scenariu & Coregrafia: Gigi Căciuleanu

Spectacol produs de TNB în coproducție cu Fundația Art Production și Gigi Căciuleanu Romania Dance Company cu sprijinul JTI

Distribuția: https://www.tnb.ro/ro/kiritza

  • Până la data de 14 octombrie: Are loc cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru, în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie: www.fnt.ro

Criticii Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și Claudiu Groza, selecționeri și directori artistici ai prezentei ediții, au anunțat lista spectacolelor participante în FNT 2021.

Conceptul din acest an este „Creația. Recreația. Re-creația”, care subsumează și secțiunile FNT. Celor 38 de spectacole selectate din țară li se vor adăuga instalații performative, instalații vizuale, producții din străinătate, precum și evenimente conexe.

Accesul la toate manifestările din cadrul FNT 31 va fi gratuit.

  • Până la data de 17 octombrie 2021 se prelungește Expoziția de fotografie „Istroromânii” ”, dedicată românilor ce trăiesc în Peninsula Istria din Croația. Suntem prin urmare așteptați în Sala „Gheorghe Focșa” a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Expoziția este dedicată românilor ce trăiesc în Peninsula Istria din Croația și poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Detalii: https://muzeul-satului.ro/events/istroromanii/

  • Până la data de 30 octombrie, poate fi vizitată în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția de relief ceramic „Revenirea la Viață” a artistului Claudiu Moldoveanu. Cele 36 de lucrări expuse transmit mesajul optimist al creatorului care, în ciuda faptului că este nevăzător, reușește să dea viață lutului și să îl facă să comunice.
  • Până la data de 31 octombrie – Expoziția „Icoana ortodoxă – lumina credinței”, eveniment programat în cadrul Concursului Naţional „Icoana ortodoxă – lumina credinței”, ediția a X-a, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, sala Henri H. Stah.

https://muzeul-satului.ro/events/editia-aniversara-a-concursului-national-icoana-ortodoxa-lumina-credintei/

  • Expoziția Burticală.G.Ion.Leu.Dolj., Sala Irina Nicolau, Muzeul Național al Țăranului Român – Facebook event: https://fb.me/e/9bWE3lVeZ

Expoziția este o propunere de redescoperire a unui pictor naiv și implicit a lumii rurale pe care acesta a încercat să o facă cunoscută. În al doilea rând, aduce în prim plan o subsecțiune a artei naive – desenul si acuarela –, căreia i s-a acordat o mai mică importanță, fiind astfel și mai puțin vizibilă în raport cu pictura și sculptura. Nu în ultimul rând, expoziția documentează nu doar activitatea lui Ion G. Burticală, ci și relațiile vieții comunitare din localitatea Leu. De asemenea, este o încercare de chestionare a contextului artei naive într-o perioadă în care a făcut obiectul unor politici culturale de masă, ce se adresa amatorilor din segmentele sociale ale țăranilor și muncitorilor.

  • Până la data de 21 noiembrie, la Muzeul național al Hărților și Cărților Vechi se desfășoară expoziție temporară, intitulată Răstimpuri. Marcel Aciocoiței

Vizitatorii pot pătrunde în universul artistic și sufletesc al unui om de muzeu. Marcel Aciocoiței (1956-2020) a ocupat postul de conservator muzeal timp de aproape 15 ani. A fost implicat activ în organizarea și deschiderea Muzeului Hărților, iar prin personalitatea sa remarcabilă a devenit o figură emblematică pentru această instituție.

https://www.muzeulhartilor.ro/event-item/rastimpuri-marcel-aciocoitei/


CLUJ


  • 8 octombrie, 19:00, Teatrul Național Cluj-Napoca, Sala Studio Euphorion – KEAN, după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare – Recomandare de vârstă 14+

Bilete: https://www.bilete.ro/kean/kean-08-oct-2021/

  • 9 octombrie, ora 19:00, Sala mare Teatrul Național Cluj-Napoca – GINA LOLLOBRIGIDA sau CUM MI-AM PETRECUT PANDEMIA (16+)

Bilete: https://www.teatrulnationalcluj.ro/piesa-720/gina-lollobrigida-sau-cum-mi-am-petrecut-pandemia/

  • 10 octombrie 
  • Ora 11:00, Opera Maghiară Cluj – DON PASQUALE (Opera Buffa)

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-gaetano-donizetti-don-pasquale

  • Oar 19:00, Teatrul National Cluj-Napoca, Sala Mare – ŠVEJK ÎN CONCERT – spectacol concert de: Ada Milea

Bilete: https://www.bilete.ro/svejk-in-concert/svejk-in-concert-10-oct-2021/

  • 12 octombrie, Ora 19:00, Sala Mare Teatrul Național Cluj-Napoca – CHIRITZA ÎN CARANTINĂ, după Matei Millo – spectacol-concert de: Ada Milea

Bilete: https://www.bilete.ro/chiritza-in-carantina/chiritza-in-carantina-12-oct-2021/

  • 14 octombrie, 18:30, Opera Maghiară Cluj – TRAVIATA, de Giuseppe Verdi

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-giuseppe-verdi-traviata


CONSTANȚA


  • 8 octombrie 2021, ora 19:00, Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” – CONCERT SIMFONIC

Dirijor: Tiberiu Oprea, Solo vioară: Sebastian Tegzeșiu, Solo violoncel: Costinel Florică, Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

În program, Gounod – Muzica de balet din „Faust”, Massenet – Muzica de balet din „Cidul”, Ceaikovski – Suita din baletul „Lacul lebedelor”.

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Teatrului, cât și online prin intermediul platformei www.entertix.ro / www.myticket.ro

Adițional biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

  • 9 octombrie 2021, ora 19:00 – Foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” – SEARĂ LIRICĂ

Soliști Stela Sîrbu, Elena Rotari, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Cristian Caragea.

La pian Natalia Gribinc, în program lucrări din creația compozitorilor Mozart, Verdi, Puccini, Leoncavallo, Giordano, Bizet, Ceaikovski, Glinka, Korsakov, ș.a

  • 10 octombrie 2021, ora 19:00, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” – FRUMOASA ȘI BESTIA, P.I. Ceaikovski

Libretul: Horațiu Cherecheș după Gabrielle – Suzanne Barbot De VILLENEUVE

Regia, Coregrafia, Light Design: Horațiu Cherecheș / Scenografia: Natalia Kornilova

Asistent coregrafie: Monica Cherecheș / Regia tehnică: Gelu Râpă

Soliști: Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu, Mihai P Slaru, Mayu Takahashi, Daia Kashiwaba, Yuria Soeta, Scot Baldie, Keito Shimomura, Keita Kamijyo, Mayura Takahase, Iguacel Sanchez

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Teatrului, cât și online prin intermediul platformei www.entertix.ro / www.myticket.ro

Adițional biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.


CRAIOVA


  • 9, 10, 15, 16 octombrie 2021, ora 17:00 – Teatrul Național „Marin Sorescu” , Sala I.D Sîrbu – câine cu om. câine fără om

Un spectacol pe texte de Lia Bugnar, Dan Coman, Simona Goșu, Maria Manolescu, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim / Regia, video și universul sonor: Radu Afrim / Scenografia: Irina Moscu

BILETE: https://ebilet.tncms.ro


IAȘI


  • 8 octombrie
  • 19:00, Sala Mare a Teatrului Național – ACUM RÂDE PRINTRE LACRIMI VESELUL ALECSANDRI-INLOCUIT CU IARNA DRAGOSTEI NOASTRE

https://www.teatrulnationaliasi.ro/stagiunea/acum-rade-printre-lacrimi-veselul-alecsandri-inlocuit-cu-iarna-dragostei-noastre–248.html

  • 9 octombrie
  • 10 octombrie
  • 11 octombrie

https://www.operaiasi.ro/ticketsys-event/oratoriul-chemari-spre-mantuire-pelerini-la-sfanta-parascheva/

  • Până la data de 4 noiembrie 2021, Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași prezintă publicului, la Palatul Culturii din Iași, expoziția „Bronzuri din patrimoniul Muzeului de Artă Iași”. Patrimoniul Muzeului de Artă include 65 de lucrări în bronz a căror valoare este dată de autori, tematică, vechime, dar și de noblețea materialului suport din care sunt realizate.

https://palatulculturii.ro/expozitii-si-evenimente/-expoziie-i-lansare-de-catalog-bronzuri-din-patrimoniul-muzeului-de-art-iai-679

  • Până la data de 19 decembrie 2021, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași invită publicul la Palatul Culturii, la Micro-expoziția „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”: „O piesă din vremurile bătăliei de la Maraton: Coiful corintic din apa Siretului”. Exponatul „Coiful corintic din apa Siretului” este intrat de curând în patrimoniul cultural naţional al României și poate fi văzut cu biletul aferent acestuia, fiind accesibilă între orele 10:00 și 17:00 (de marți până duminică; accesul ultimului vizitator la 16.30), cu respectarea normelor sanitare impuse în această perioadă.

https://palatulculturii.ro/expozitii-si-evenimente/piese-de-excepie-din-coleciile-muzeului-de-istorie-a-moldovei-coiful-corintic-descoperit-n-apa-siretului-678


TIMIȘOARA


10 octombrie, 19:00, Opera Naţională Română din Timişoara – La Bohème, Operă în concert (fragmente) Libretul: Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica / FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „TIMIȘOARA MUZICALĂ”, EDIȚIA A XLV – A: https://www.ort.ro/eveniment/456/ro/La-Boh%C3%A8me.html


ONLINE


  • Noua Ofertă educativă MNAR este acum disponibilă și poate fi consultată și descărcată de pe site-ul oficial www.art.museum.ro. Oferta este adaptată ciclurilor preșcolar, primar, gimnazial și liceal și vine în sprijinul copiilor și prin componenta online, ce poate fi descărcată aici. Prin lansarea acestei oferte MNAR și asociațiile partenere promovează astfel o creștere coerentă a copiilor, cu ancore în lumea artei, arătând prin mijloace creative, cum învățarea poate deveni rapid un joc, iar eforturile depuse se transformă imediat în rezultate.
  • Pe site-ul muzeului expoziția Viața și activitatea artistică a lui George Enescu, (realizator muzeograf dr. Adina Sibianu). online_doc_1865_enescu-140-viata-si-activitatea-artistica-a-lui-georgeenescu_pg_0.htmhttps://www.georgeenescu.ro/expozitii-
  • Expoziția online: Brukenthal 300: un om, un muzeu, o istoriewww.brukenthalmuseum.ro/virtuale/expo300/

Proiecte AFCN:

https://us10.campaign-archive.com/?u=aaf05a328015060d24a914ad1&id=2cbe89ec7f

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava