Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul Alexandru Băişanu pare să devină unul dintre cei care provoacă zi de zi câte un scandal în cadrul PNL Suceava, fie că este vorba de fosta organizaţie, fie de noul PNL. În cursul zilei de ieri, conducerea Organizaţiei Judeţene Suceava a noului PNL Suceava, format din fostele PNL şi PDL, a fost constituită în mod legal, însă şedinţa nu a fost lipsită de scandal, principalul protagonist fiind deputatul Alexandru Băişanu. Dacă la început şedinţa de constituire a consiliului executiv judeţean al noului PNL Suceava a început relativ în termeni paşnici, totul s-a schimbat în momentul în care s-a ajuns la numărul de membri pe care fostele PNL şi PDL urmau să le aibă în această structură de conducere. Totul a plecat de la faptul că în şedinţă s-a anunţat că fostul PDL va avea 21 de membri în comitetul judeţean executiv, în timp ce liberalii urmau să aibă 12 reprezentanţi. Din acest moment, surse din rândul celor care au participat la şedinţă au spus că Alexandru Băişanu a început scandalul, susţinând că foştii liberali ar fi trebuit să aibă 13 membri, şi nu 12, încercând în acelaşi timp să blocheze constituirea noii structuri de conducere judeţene.
Spiritele s-au calmat doar după ce în timpul şedinţei a fost sunat secretarul general al PNL, Marian Petrache, care a transmis, inclusiv lui Alexandru Băişanu, că în Consiliul Naţional al noului PNL s-a stabilit clar că la Suceava, la nivelul conducerii judeţene, PDL va avea 21 de reprezentanţi, iar PNL va avea 12. „Destul de greu s-a trecut de acest punct în care trebuia constituit consiliul executiv judeţean deoarece domnul Alexandru Băişanu nu recunoştea lista cu numărul de membri aferenţi fostelor organizaţii PNL şi PDL stabilită la nivel central. El spunea că PNL ar trebui să aibă 13 membri, pentru că aşa vrea domnia sa şi pentru că aşa îi iese din calculele sale. Iar şedinţa nu a putut să meargă mai departe decât după intervenţia telefonică a lui Marian Petrache, care i-a spus că trebuie să respecte decizia forului naţional al partidului”, au spus surse din rândul participanţilor la şedinţa de ieri.
Dacă în cele din urmă s-a reuşit să se treacă peste aceste probleme, iar consiliul executiv judeţean a fost constituit, scandalul provocat de Alexandru Băişanu a reapărut în momentul în care s-a ajuns la aprobarea constituirii consiliului local executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL. Alexandru Băişanu a ajuns în situaţia să spună în plină şedinţă că liberalii care au fost desemnaţi săptămâna trecută să facă parte din comitetul local executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL sunt nişte „neica-nimeni” şi nu reprezintă organizaţia municipală a fostului PNL Suceava.

Abordarea lui Alexandru Băişanu este legată de faptul că în şedinţa de joi seara a Biroului Permanent Judeţean s-a luat act de dizolvarea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava a fostului PNL, pe motiv că i-a expirat mandatul încă din luna octombrie 2014, astfel încât preşedintele filialei, Marius Zmău, şi-a pierdut această funcţie. Mai mult, la conducerea organizaţiei municipale a fost numit un nou birou interimar condus de Ilie Niţă şi au fost stabiliţi alţi reprezentanţi în consiliul local executiv al Organizaţiei Municipale a noului PNL. Surse liberale ne-au spus că în şedinţa de ieri, lui Alexandru Băişanu i s-a reproşat faptul că nu poate dizolva organizaţia aşa cum vrea el, moment în care acesta a început să-i ameninţe pe cei prezenţi cu dosare penale, că-l va acţiona în instanţă pe secretarul general al PNL, Marian Petrache, dar şi că unii riscă să fie condamnaţi la închisoare pentru nerespectarea statutului, aşa cum s-a întâmplat cu Florin Ţurcanu, din judeţul Botoşani.


În cele din urmă, după votul din consiliul judeţean executiv al noului PNL Suceava s-a aprobat constituirea consiliului local executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, în formula stabilită săptămâna trecută, cu Ioan Balan şi Marius Zmău copreşedinţi. Această decizie l-a înfuriat la culme pe Alexandru Băişanu, care a părăsit sala împreună cu alţi liberali care fac parte din structura judeţeană a noului PNL Suceava.
Scandalul pe care l-a făcut Băişanu nu a avut însă nici un efect, în condiţiile în care tot ieri seara, la sediul Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL, de pe str. Aleea Trandafirilor, a avut loc şedinţa paritară a Birourilor Permanente Municipale ale PNL, cu reprezentanţi ai foştilor liberali şi democrat-liberali, dar şi cu membri ai Forţei Civice. Şedinţa a fost prezidată de copreşedinţii Ioan Balan şi Marius Zmău, de la întâlnire fiind absenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă şi viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei. Întrebat ce părere are despre întregul scandal care a avut loc în şedinţa consiliului judeţean executiv al noului PNL, Ioan Balan a spus că nu comentează în nici un fel aceste aspecte.

O atitudine diplomatică a avut-o şi copreşedintele Organizaţiei Judeţene a noului PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care l-a rândul său nu a vrut să facă nici un comentariu cu privire la ceea ce s-a întâmplat în şedinţa de constituire a comitetului judeţean executiv. Flutur a spus că ieri a avut loc constituirea acestui consiliu judeţean executiv al noului PNL Suceava, în care fostul PNL are 12 membri, iar PDL va avea 21 de reprezentanţi. „Am discutat despre acţiunile pe care trebuie să le facem în teritoriu pentru finalizarea fuziunii prin constituirea tuturor comitetelor locale executive ale noului PNL din fiecare localitate. Îmi exprim speranţa că PNL Suceava va fi o organizaţie puternică, ce va lansa proiecte importante pentru dezvoltarea judeţului”, a spus Flutur.

De precizat că noului PNL Suceava va funcţiona în sediul fostului PDL, din apropierea bisericii Sf. Dumitru. Tot ieri s-a stabilit că secretarul general al Organizaţiei Judeţene a noului PNL Suceava va fi Viorel Seredenciuc, iar în funcţia de secretar adjunct a fost ales Dan Roibu. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei va fi Dorel Guliciuc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava