MOPAN Suceava

Primarul din Rădăuți, Nistor Tatar, a atras atenția că mașinile de mare tonaj nu vor mai circula prin Rădăuți în situația în care nu vor începe lucrările la șoseaua de centură a acestui municipiu. EL a spus că municipiul pe care îl conduce este sufocat de traficul greu, iar lucrările la șoseaua de centură întârzie nepermis de mult. Nistor Tatar a precizat că de când a preluat mandatul de primar, municipalitatea a alocat sume importante de bani pentru refacerea drumurilor din municipiu, însă acestea ajung să fie distruse de mașinile de mare tonaj. Tatar a atras atenția că în situația în care lucrările la centură nu vor începe cât mai repede ia în considerare montarea unor limitatoare de înălțime la intrările în oraș pentru a nu mai permite accesul mașinilor de mare tonaj. „Este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă. De doi ani se negociază cu firma care a câștigat licitația pentru a relua lucrările. Ce fel de negocieri sunt astea? Pentru tronsonul din drumul Sucevei către Satu Mare e alocată o sumă de 20 de milioane de lei, dar probabil că intenția lor este să le rămână banii la buget. Și când îi întrebi pe cei de la Compania  de Autostrăzi și Drumuri Naționale de centura municipiului Rădăuți îți spun că sunt în negocieri”, a spus primarul din Rădăuți. El a precizat că exasperați de traficul greu și de disconfortul creat de mașinile de mare tonaj, locuitorii municipiului i-au solicitat montarea limitatoarelor de înălțime pentru a nu mai permite accesul acestora în municipiu. „Inclusiv oamenii, în special cei de pe strada Frâncii, mi-au spus că intenționează să facă o plângere la Garda de Mediu dar și că vor să blocheze ei traficul greu”, a arătat Nistor Tatar. El a adăugat că a trimis adresă și către Prefectura Suceava prin care se solicită sprijinul acestei instituții, având în vedere faptul că demararea lucrărilor la centura municipiului Rădăuți întârzie nepermis de mult, situație motivată de diverse cauze de către CNADNR – Direcția regională de drumuri și poduri Iași.
Nistor Tatar a precizat că a solicitat sprijinul Prefecturii pentru a convoca în regim de urgență și de a conduce o ședință la sediul acestei instituții, la care să participe factori de decizie din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Primăriei Rădăuți, consultantului SC Luca Way SRL, precum și din partea altor instituții implicate direct în realizarea acestui proiect. „Se impune analizarea la modul obiectiv și justificat întârzierea și ritmul lent de derulare a contractului privind întocmirea documentațiilor cadastrale necesare exproprierii imobilelor afectate de lucrările la centura municipiului Rădăuți, respectarea clauzelor acestui contract referitoare la timpul de finalizare a lui, precum și lucrările ce trebuiau executate în graficele întocmite și asumate de firma în cauză”, se mai arată în adresa trimisă Prefecturii Suceava.

Nistor Tatar atenționează că traficul greu va fi interzis în Rădăuți dacă nu încep lucrările la centura municipiului, 5.5 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava