Comenzi MOPAN Suceava

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, preşedinte al PSD Rădăuţi, consideră că zona centrală a municipiului Rădăuţi va trebui reabilitată integral şi pusă în valoare astfel încât să redevină un punct de atracţie atât pentru locuitori cât şi pentru turişti.
„Programul meu de dezvoltare a municipiului Rădăuţi vrea să redea strălucirea acestui important oraş al Bucovinei care, din păcate, a decăzut în ultimii ani şi care riscă, altfel, să-şi continue declinul”, a spus Nistor Tătar.
El a declarat că nu se poate ca oraşul în care se află cea mai veche construcţie bisericească din zid din Moldova, locul unde este înmormântat întemeitorul Moldovei, Bogdan I, să nu fie un centru de atracţie turistică.
„Patrimoniul istoric de importanţă naţională se degradează sub ochii noştri şi nu este promovat şi valorificat la adevărata valoare”, a spus Nistor Tătar.
El a subliniat că proiectul său este unul mai larg şi prevede, în primul rând, punerea în valoare a zonei centrale, având ca punct principal Mănăstirea Bogdana.
Mai mult, Nistor Tătar a spus că proiectul amplu pe care l-a elaborat presupune refacerea zonei centrale astfel încât acestea să redea strălucirea de altă dată a oraşului, care l-a determinat pe Nicolae Iorga să afirme că „Rădăuţii dau cu adevărat icoana unui târg galiţian”.

„Realizarea acestui proiect va face din centrul municipiului o zonă de interes pentru turişti, care să genereze beneficii şi cu care să ne mândrim”, a menţionat candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.

Nistor Tătar a explicat că pentru ca acest proiect amplu să fie realizat este nevoie ca centrul municipiului să fie eliberat de funcţii nespecifice. Totodată, vor fi modernizate aleile pietonale, vor fi reabilitate clădirile din fondul privat şi propriu precum şi clădirile de patrimoniu.

„După finalizarea acestui important proiect care va schimba complet faţa oraşului vom începe acţiuni de promovare agresive pentru atragerea de turişti atât din ţară cât şi din străinătate”, a mai spus Nistor Tătar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava