Concert pascal
MOPAN Suceava

Investițiile în sistemul sanitar din municipiul Fălticeni continuă. Primăria a semnat contractul pentru ”extindere și reabilitare secție pneumologie și TBC de pe strada caporal Diaconița” o investiție în valoare de 2,21 de milioane de lei care se realizează cu bani de la bugetul local și care așa cum a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman ”completează lista investițiilor în sănătate și care demonstrează faptul că ne ținem de cuvânt și continuăm investițiile în domeniul sanitar”.

Coman: ”Investiția este cu atât mai necesară cu cât pe perioada pandemiei a fost singura secție de pneumologie și TBC noncovid din județul Suceava”

”Ne-am bucurat cu toții că anul trecut am reușit după 30 de ani să dăm în funcțiune Spitalul Municipal Fălticeni, o clădire atât de așteptată și de necesară  dar sunt secții externe ale spitalului care trebuie să funcționeze conform legislației în alte spații. Aici mă refer la secția pneumologie și TBC situată în cartierul Tâmpești, pe strada caporal Diaconița. Conform restricțiilor medicale ea nu poate să funcționeze în spitalul nou datorită fluxurilor diferite de accces, de intrare pentru că este o secție cu potențial mare de transmitere a infecției și prin urmare trebuie să beneficieze de un spațiu separat. Investiția este cu atât mai necesară cu cât pe perioada pandemiei a fost singura secție de pneumologie și TBC noncovid din județul Suceava. Practic la Fălticeni au fost internați toți bolnavii din județul Suceava care au avut nevoie de tratament pentru aceste boli. Acum ele funcționează într-o clădire comună și pneumologia și TBC-ul. Am luat hotărârea împreună cu managerul spitalului încă din 2018 să executăm acolo o extindere și o modernizare a spațiului existent. O extindere cu încă un corp de clădire lipit de cel actual și o modernizare a spațiului actual astfel încât să îndeplinească toate condițiile de confort, de eficiență în ceea ce privește tratamentul acestor boli”, a explicat Coman.

El a subliniat că s-au făcut economii la alte capitole de cheltuieli pentru a face rost de banii necesari realizării acestei investiții extrem de necesare. Durata contractului de execuție este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor însă primarul susține că dacă totul merge bine investiția va fi gata în primăvara anului viitor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava