Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, astăzi, lucrările de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei, care includ și construcția unui nou pod de intrare. Gheorghe Flutur a amintit că în momentul de față cetatea este un adevărat șantier pentru a fi consolidată, instituția pe care o conduce alocând pentru această investiție o sumă de circa 4 milioane de euro. „Aceste lucrări vin după altă investiție pe care am avut-o în anii trecuți, de peste 12 milioane de euro, pentru consolidarea cetății pentru a putea fi vizitată și pentru amenajarea expoziției permanente. Iar acum, așa cum se poate vedea, avem aici o reparație foarte foarte consistentă. Vorbim în primul rând de consolidarea zidurilor de apărare, se fac plombări cu piatră, chituiri, subzidiri. Apoi se lucrează la contraescarpă, pe șanțul exterior care este fortificat. Iar ca proiect avem în vedere o mână curentă din fier forjat, pentru că până acum era din lemn. Aici veneau mii de vizitatori la spectacolele de seară și am dorit să securizăm această zonă. Va fi o investiție foarte mare”, a arătat șeful administrației județene.

El a adăugat că o lucrare importantă este refacerea podului de intrare în cetate, care ar urma să fie finalizat cel mai probabil în prima parte a lunii martie. „Se lucrează la podul de acces în cetate și probabil că în prima parte a lunii martie va fi finalizat pentru a putea asigura accesul vizitatorilor în cetate. Însă noi avem aici lucrări multe în șanțul cetății. Era nevoie de aceste lucrări și trebuie să vă spun că cetatea va deveni în perioada următoare un loc pentru multe evenimente culturale. Numai anii trecuți a adunat anual peste 200.000 de vizitatori, față de perioada de dinainte de restaurare când veneau 80.000 – 85.000”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că Cetatea de Scaun a Sucevei devine un pol de atracție pentru Suceava, pentru nordul de țară și un loc de referință pentru ctitoriile ștefaniene. „Din acest punct de vedere Consiliul Județean Suceava alocă resurse curajoase pentru a da ceea ce se cuvine Cetății de Scaun a Sucevei. Vedeți că astăzi este un șantier așa cum sunt șantiere și la Palatul Administrativ și la Spitalul Județean Suceava și la Aeroportul Ștefan cel Mare și în alte foarte multe locuri din județ. Dar asta înseamnă că în perioada următoare vom finaliza multe din aceste lucrări care să prindă contur și să atragă și mai mulți turiști”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Noul pod de intrare în Cetatea de Scaun a Sucevei va fi finalizat la începutul lunii martie. Flutur: „Cetatea devine un pol de referință pentru nordul țării” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava