Concert pascal
MOPAN Suceava

Politiștii atrag încă  o data atentia supra responsabilitatii la volan atat în ceea ce privește componenta juridica de respectare a legislatiei rutiere în vigoare, cat și cu privire   la responsabilitatea sociala prin protejarea unor valori primordiale precum sanatatea și viata.

În ultimii trei ani, judetul Suceava s-a înscris  pe un trend descendent constant în ceea ce privește mortalitatea în  accidente rutiere, vietile unor șoferi sau pietoni fiind salvate printr-un efort comun al autoritatilor, societatii și mass-media dar și printr-un act politienesc ferm, adaptat riscurilor și vulnerabilitatilor  identificate.

Doar în anul precedent politiștii suceveni au retinut peste 5.000 de permise de conducere iar 217 șoferi au fost încarcerați în  arestul IPJ Suceava pentru infractiuni la regimul rutier.

Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cat se poate de clar și obiectiv, în  continuare șoferi iresponsabili încalca legea și pun  în pericol viata proprie, dar și a altor persoane  prin gesturi ce nu respecta  macar o proportionalitate  logică între gravitatea abaterii rutiere, urmarile  în plan juridic și potentialele consecinte tragice.

Neoprirea la semnalul regulamentar al politistului rutier nu este doar  o contraventie și un act de sfidare  a legii și autoritatii,  ci poate atrage consecinte din cele mai grave pentru șoferul care încalca legea, pasagerii  din  vehiculul  acestuia,  alti participanti la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar  pentru  politiștii  care  vor  desfașura activitati  de  interceptare  și oprire.

Urmarirea vehiculului care nu oprește la semnalul politistului genereaza riscuri suplimentare pe fondul dezvoltarii unor viteze superioare de deplasare, presiune psihica suplimentară în conditii asociate de  multe ori și consumului de  alcool sau substente interzise de catre șoferi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava