În perspectiva alegerilor locale de anul viitor PNL are un potențial bun în județele din regiunea de nord est a țării, a declarat vicepreședintele PNL pentru regiunea de nord est, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, în urma analizei făcute de liderii organizaţiilor PNL din judeţele Moldovei, împreună cu cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. PNL, a arătat Bălan, se află în plin proces de stabilire a candidaturilor pentru alegerile locale în regiunea Nord-Est, unii dintre candidaţi, fiind deja cunoscuți, în timp ce alţii vor fi stabiliţi în urma competiţiilor interne din partid.

Gheorghe Flutur, primul pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean Suceava

Astfel, la Suceava, primul pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean va fi senatorul Gheorghe Flutur, iar pentru funcţia de primar al municipiului reședință de județ va fi organizată o competiţie internă. În judeţul Iaşi, a spus Bălan, cap de listă pentru Consiliul Județean  va fi ”un tânăr liberal” evitând să-i dea numele. În schimb pentru stabilirea candidatului la Primăria Iaşi va avea loc o competiţie internă. La Botoşani, fostul primar Cătălin Flutur, va candida pentru un nou mandat, iar la Consiliul Judeţean, pentru preşedinte şi vicepreşedinte, urmează să fie desemnaţi cei care se vor afla pe primele locuri pe listă. Potrivit vicepreședintelui regional al PNL, la Vaslui ”este cristalizată” prima candidatură pe listă, în timp ce pentru candidaţii la primăriile Vaslui şi Bârlad va fi competiţie internă. Pentru judeţul Bacău, PNL se află încă în discuţii privind persoanele care se vor afla pe primele locuri pe lista pentru Consiliul Judeţean, în timp ce pentru funcţia de primar va fi propusă candidatura unui parlamentar cunoscut. Ioan Bălan a precizat că în judeţul Neamţ, PNL are ”o variantă foarte bună” pentru a deschide lista de candidaţi la Consiliul Judeţean, iar pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamț, partidul are deja în vedere o candidatură pe care acesta a refuzat deocamdată să o facă publică. În municipiul Roman, PNL îl va propune pe actualul primar, Laurenţiu Leoreanu, iar la Târgu Neamţ va candida actualul viceprimar, Traian Humulescu. Vicepreşedintele Ioan Bălan a explicat că pentru consiliile judeţene candidaţii care se vor afla pe primul loc pe listă vor fi desemnaţi în urma unor decizii politice asumate, iar candidaturile la funcţiile de primari, unde sunt mai mulţi competitori, se vor stabili atât din punct de vedere politic cât şi în baza unor cercetări sociologice făcute sub directa coordonare a Comisiei de unificare. ”Potenţialul în regiunea Nord-Est este mare în contextul actual al încrederii pe care o acordă populaţia PNL, iar scorul electoral al PNL în alegerile locale din această regiune va fi extrem de important în calculul electoral în vederea alegerilor parlamentare din toamna anului viitor”, a declarat Ioan Bălan.

Bălan susține că principalul obiectiv al PNL este câştigarea funcţiei de primar general al Capitalei

Principalul obiectiv al PNL la alegerile locale, a subliniat liderul liberal, este câştigarea funcţiei de primar general al Capitalei. Întrebat care ar putea fi candidatul PNL pentru funcţia de primar al Bucureştiului, Ioan Bălan a răspuns că este o competiţie internă în care s-au înscris mai multe personalităţi politice ale partidului, dar că el consideră că, dacă va dori să candideze, liderul PNL Alina Gorghiu ar fi cu siguranţă aleasă primar general al Capitalei. ”Am văzut că mai multe personalităţi politice şi-au anunţat intenţia de a participa la competiţia internă pentru desemnarea candidatului liberal, dar mie mi se pare că lipseşte un nume extrem de important, cel al Alinei Gorghiu”, a spus Bălan. Acesta a explicat că, în ultima perioadă, a participat alături de copreşedintele PNL Alina Gorghiu la mai multe întâlniri ale PNL din judeţele din regiunea Nord-Est, care i-au confirmat calităţile liderului liberal. ”Am rămas impresionat de forţa mesajului politic pe care îl transmite, precum şi de determinarea cu care abordează alegerile locale. Cred că îndeplineşte toate condiţiile şi are şi profilul de primar general al Capitalei”, a menționat Bălan. Vicepreședintele regional al PNL a adăugat că cel mai important pentru un candidat este să îşi convingă colegii că este varianta cea mai bună, iar Alina Gorghiu a făcut-o, dar că în perioada următoare ea ar trebui să îşi anunţe colegii dacă doreşte o candidatură la funcţia de primar general al Capitalei.

Ioan Bălan crede că dacă Alina Gorghiu ar vrea să candideze ar fi cu siguranţă aleasă primar general al Bucureștiului

”Odată cu alegerea în funcţia de preşedinte al României a lui Klaus Iohannis s-au spart anumite tipare considerate de succes şi obligatorii. Percepţia că doar bărbaţii pot fi primari ai Capitalei este un alt tipar pe care Alina Gorghiu l-ar putea infirma pentru că ar fi un primar bun pentru bucureşteni”, a explicat Ioan Bălan. El a mai declarat că scorul cu care PNL este creditat în sondajele de opinie obligă partidul să vină în faţa alegătorilor cu varianta câştigării Primăriei Capitalei, mai ales că primarul general este persoana aleasă de cel mai mare număr de alegători după preşedintele ţării. ”PNL are mare încredere în Alina Gorghiu, iar rolul partidului va fi să transfere această încredere de care ea se bucură în partid şi electoratului”, a încheiat vicepreședintele PNL pentru regiunea de nord est.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Sarbatori Fericite
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava