Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, în jurul orei 16:00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a fost solicitată să intervină la o misiune de asanare a unui element de muniție în localitatea Chiril din comuna Crucea. Echipajul pompierilor militari s-a deplasat la fața locului, cu o autospecială pirotehnică, unde în urma detectării și identificării a descoperit un proiectil exploziv, calibrul 76,2 mm, din timpul Primului Război Mondial. Acesta era echipat cu focos și în perfectă stare de funcționare.

Elementul de muniție a fost găsit de către o echipă de muncitori, într-o zonă din imediata apropiere a Mănăstirii Rarău, în timp ce lucra pentru îndreptarea și nivelarea solului. Muncitorii au oprit imediat activitatea și au sunat la 112, pentru a anunța evenimentul.

Pirotehniștii au securizat zona și au evacuat din perimetru persoanele neautorizate. După ridicarea muniției și punerea acesteia în siguranță, pompierii militari au instruit persoanele aflate la fața locului, inclusiv personalul monahal, privind modul de comportare în astfel de situații.

Misiunea pirotehnică s-a desfășurat cu profesionalism, fără a pune în pericol vieți omenești sau bunuri materiale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava