Concert pascal
MOPAN Suceava

Muzeul de Istorie Suceava va găzdui o expoziție națională dedicată marelui domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare. Expoziția va fi deschisă pe 15 august 2017, fiind organizată de Consiliul Județean Suceava și Muzeul de Istorie. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că expoziția va fi organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie al României. El a explicat că după ce va fi prezentată o perioadă publicului din județul Suceava, expoziția va fi itinerantă, urmând să fie deschisă în mai multe muzee din România. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că pe data de 1 Decembrie 2018, când va fi sărbătorită Ziua Națională, expoziția dedicată domnitorului Ștefan cel Mare va fi deschisă în Sala Unirii din Muzeul Național al Unirii din Albă Iulia. „Suntem onorați ca la Centenarul Marii Uniri să fim prezenți cu această expoziție dedicată marelui domnitor Ștefan cel Mare în Muzeul Național al Unirii din Albă Iulia. Și sunt convins că această expoziție își are locul ei într-un eveniment atât de important cum este Centenarul Marii Uniri”, a spus președintele CJ Suceava.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a amintit că anul acesta va avea loc și prima ediție a Festivalului Ștefanian, care va debuta pe 24 iunie, de Sânziene, și se va încheia pe 2 iulie, la Mănăstirea Putna. El a precizat că evenimentele care vor fi organizate în cadrul acestui festival vor fi anunțate în perioada următoare, având în vedere că urmează să fie finalizate parteneriatele cu localitățile în care sunt ctitorii ale lui Ștefan cel Mare.

O expoziție națională dedicată domnitorului Ștefan cel Mare va fi deschisă la Muzeul de Istorie Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava