O femeie care a făcut infarct pe o stradă din municipiul Suceava a fost salvată de trei pompieri suceveni care se întorceau de la o intervenție și care au văzut-o din mașină cum cade cu capul de asfalt și i-au sărit rapid  în ajutor. Iată cum relatează cei de la ISU Suceava întâmplarea:

”Ambulanța SMURD B2 se întorcea de la un caz, iar în sensul giratoriu din centrul municipiului Suceava, unul dintre paramedici a observat, cu coada ochiului, în oglinda laterală a autospecialei, cum o femeie se prăbușește de pe picioare și cade cu capul de asfalt și rămâne inconștientă. Femeia era însoțită de o alta, care încerca să o ridice de jos.

– Întoarce! Fă rondul complet! Colegul său de la volan a executat manevra fără să stea pe gânduri, și a parcat în dreptul celor două femei.

– Dar voi cum ați ajuns aici?! exclamă, vizibil uimită, însoțitoarea victimei, mai ales că nici nu se gândise încă să sune la 112…

Imediat, salvatorii au monitorizat-o pe femeie, care între timp își revenise. Cu toate acestea, parametrii indicau că afecțiunea de care suferea era gravă. Tensiometrul arăta valori foarte mari, iar electrocardiograma era modificată – „munți și dealuri”, cum mai descriu paramedicii liniile neregulate de pe foaie…

Cu ochii în lacrimi, însoțitoarea se adresă salvatorilor:

– Dumnezeu v-a trimis… Sunteți îngerii ei! Nu degeaba toată lumea vorbește frumos despre SMURD…

Câteva minute mai târziu, la Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat un infarct pe care femeia îl făcuse înainte să cadă. De pe patul de spital, stabilizată acum, le-a strâns mâna „îngerilor salvatori”:

– Să aibă Dumnezeu grijă de copiii voștri, cum aveți voi grijă de oamenii de pe stradă!

Felicitări colegilor noștri!

Plt.adj. Marian Iencean

Plt.adj.șef Marius Iavni

Plt.adj. Marius Ciobotar

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava