Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul Județean Suceava a devenit unul dintre puținele unități spitalicești din țară în care se poate efectua o evaluare completă a biopsiei renale. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Județean Suceava, puncția biopsie renală este o procedură prin care se obțin fragmente mici de țesut renal pentru a fi evaluate ulterior sub microscop. Această procedură se recomanda la anumiți pacienți cu afectare renală, atunci când alte teste sanguine sau urinare nu oferă toate informațiile necesare stabilirii unui diagnostic și unui plan terapeutic adecvat. Cele mai frecvente motive pentru efectuarea acestor investigații sunt proteinuria și afectarea acută a funcției renale (creșterea rapida a creatininei serice, in absenta unei etiologii clare).

„Deși la nivelul unității noastre a crescut numărul de analize imunologice posibile si s-a inițiat anterior efectuarea puncției biopsie renala, făcând posibil un diagnostic de certitudine in majoritatea cazurilor investigate, doar recent a fost introdusa, pe lângă microscopia optică, și evaluarea prin imunofluorescență a fragmentelor de țesut renal. După o pregătire a medicilor anatomo-patologi ce a durat câteva luni (cursuri internaționale, stagii de pregătire în alte centre naționale), SJU a devenit astfel unul dintre putinele centre din tara ce pot efectua la acest moment o evaluare completa a biopsiei renale”, se arată în comunicatul Spitalului Județean Suceava.

Potrivit aceleiași surse, Laboratorul de Anatomie Patologică, cu un colectiv condus de Dr. Andreia Botezan, si din care fac parte Dr. Alexandrina Alexa, Dr. Georgiana Ionașcu, Dr. Luminița Mireanu si Dr. Adelina Șerban este un laborator de referință la nivel regional, având posibilitatea de histoprocesare a probelor tisulare prelevate în timpul intervenției chirurgicale cu stabilirea unui diagnostic în urma examenului histopatologic; examen citologic din lavaj bronhoalveolar, lichid pleural sau peritoneal și din raclajul mucoaselor (col uterin) în scop diagnostic sau ca test screening și imunohistochimie, ce reprezintă o etapă avansată în diagnosticare, oferind informații esențiale despre tipul histologic, localizarea cancerului, fiind astfel extrem de importanta in realizarea unui tratament personalizat.

“Pasul următor este și adăugarea microscopiei electronice in arsenalul diagnostic disponibil; speram, de asemenea, sa continuam colaborarea cu alte centre de referință naționale, pentru a pune bazele unui registru național standardizat de biopsii renale”, a declarat conf. dr. Dimitrie Siriopol medic primar nefrolog.

O nouă premieră la Spitalul Județean Suceava: Diagnosticul modern al afecțiunilor renale, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava