Concert pascal
MOPAN Suceava

O intervenție chirurgicală în premieră, în specialitatea obstetrică – ginecologie, a fost realizată recent la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 54 ani, cu obezitate morbidă, cu o greutate de 125 kg, cu multiple comorbidități, diagnosticată cu Neoplasm (cancer) de endometru în stadiu incipient, la care s-a practicat Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală pe cale laparoscopică (îndepărtarea uterului și a anexelor prin mici incizii de 1 cm).

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, a arătat că intervenția a durat 4,5 ore, fiind o provocare pentru întreaga echipă operatorie formată din medicii ginecologi dr. Luca Alina Mădălina, dr. Naida Mariana, dr Coca Laura, medic anestezist: dr. Titeni Denisa și asistentele Doroftei Emilia, Acusandrei Nicoleta. „Operația a fost realizată cu succes, cu o evoluție postoperatorie favorabilă, pacienta fiind externată la 72 ore”, a spus dr. Dan Teodorovici.

Laparascopia este o intervenție chirurgicala minim invaziva, cu multiple avantaje pentru pacient: dureri postoperatorii minime, reluarea activității profesionale precoce, rezultat cosmetic mai bun, durata minima de spitalizare, risc de infecții mai scăzut, puntându-se aplica in majoritatea patologiilor ginecologice (fibroamele uterine, sarcina ectopica (extrauterina), endometrioza, chisturi de ovar, patologie tubara ).

Acest tip de intervenție chirurgicala, minim invazivă, vine in sprijinul pacienților suceveni si nu numai, care nu vor mai trebui sa se deplaseze in alte spitale din centre universitare.

 

O nouă premieră la Spitalul Județean Suceava. Histerectomie totală efectuată pe cale laparoscopică la o femeie bolnavă de cancer, 8.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava