Concert pascal
MOPAN Suceava

Batrani uitati complet de rude si semeni, sate “fantoma” in care nu mai intra decat postasul si ingrijitoarea de la FSC. Sunt realitati triste dar adevarate care se intalnesc la numai cativa kilometri de Bacau. Mergi pe ulite pustii, vezi case darapanate si te intrebi daca mai pot trai oameni in astfel de catune. Nu-i vei intalni, dar ei sunt acolo cazuti la pat sau traindu-si batranetea in cate o camaruta de 2 / 2 metri care tine loc si de dormitor si de bucatarie si de baie. Isi asteapta sfarsitul tristi si nostalgici dupa o viata de munca.

Pentru noi, echipa FSC, ei sunt ca si bunicii nostrii. Din palmele lor acum crapate si tremurande, candva a iesit painea pe care am mancat-o ca si copii, laptele proaspat si curat care ne-a crescut mari. De aceea nu-i uitam si nu vrem sa-i lasam ai nimanui. Acum ei au nevoie de noi si facem tot ce ne sta in putinta sa le fim alaturi.

Cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania reusim prin proiectul Dreptul la o batranete decenta! sa oferim sprijin unui numar de peste 150 de varstnici din comunele Stanisesti si Motoseni in fiecare luna. Cu o echipa care numara in total 10 ingrijitoare si doi asistenti sociali le oferim ingrijire corporala, ingrijirea locuintei, prepararea hranei, ingrijire medicala si chiar cumparaturi sau intretinerea gospodariei. Le oferim, in functie de nevoi, pachete alimentare sau produse de igiena si curatenie, pampers (celor cazuti la pat) si ii ajutam sa ajunga la medicul de familie sau la spital in Bacau prin serviciul de Transport in Interes Comunitar, pus la dispozitie gratuit pentru ei. Ii ajutam sa-si rezolve problemele juridice sau birocratice si sa se descurce cu problemele lumii moderne, care de multe ori ii afecteaza.

Asa le spunem noi multumesc pentru viata grea si anii de munca pe care ii duc in spate. Asa le oferim clipe de bucurie si speranta care sa le lumineze ultimii ani de viata si sa se simta importanti si iubiti pana la final!

“Invitam pe orice doreste sa faca o fapta buna, sau sa se implice in viata comunitatii, sa ne fie alaturi in acest program. E suficienta chiar si completarea unei fise 2% pentru FSC, sau o donatie de orice valoare. Cu acesti bani ingrijitoarele FSC pot fi zi de zi alaturi de batranii ramasi ai nimanui, le pot alina suferinta si singuratatea. Iar pentru cei care doresc sa se implice si mai mult, putem organiza zile de voluntariat in care pot merge alaturi de ingrijitoarele noastre pe teren pentru a da o mana de ajutor!” Gabriela Achihai, presedinte FSC.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava