MOPAN Suceava

Mai mulţi oameni de afaceri judeţeni au reclamat autorităţilor judeţene modul în care s-au derulat în ultima perioadă controalele Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava. Reprezentanţii mediului de afaceri au reclamat în special conduite inspectorilor antifraudă. De precizat că, la solicitarea Federaţiei Patronale a IMM-urilor din Judeţul Suceava, astăzi, 20 aprilie 2015, la sediul Instituției Prefectului – județul Suceava a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social. Prefectul Constantin Harasim a declarat luni că pe ordinea de zi a acestei şedinţe a fost inclusă consultarea partenerilor sociali cu privire la controalele efectuate de Direcţia Regională Antifraudă Suceava la agenţii economici din judeţul Suceava, în ultima perioadă de timp, problemele întâmpinate şi impactul acestora asupra activităţii lor economice.

El a spus că la întâlnire au participat reprezentanţi ai Federeţiei Patronale a IMM-urilor din Judeţul Suceava, ai întreprinderilor mici şi mijlocii , ai Organizaţiilor Sindicale, precum şi reprezentanţi ai serviciilor publice cu atribuţii de control, respectiv Direcţia Antifraudă, ITM, OJPC, AJOFM, Garda de Mediu, ISU.
„În cadrul întâlnirii au fost prezentate punctele de vedere ale agenţilor economici cu privire la controalele fiscale efectuate, precum şi urmările acestora asupra desfăşurării activităţii economice. În cadrul discuţiilor au fost solicitate reprezentantului Direcţia Regională Antifraudă Suceava lămuriri cu privire la modul de efectuare a acestor controale si de aplicare a prevederilor legislaţiei în domeniu, unele fiind apreciate de agenţii economici ca un abuz şi o încălcare a principiilor constituţionale de drept”, a explicat Harasim. El a adăugat că propunerile nesoluţionate în cadrul întâlnirii au fost preluate de reprezentantul Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava în vederea analizării lor şi dispunerii măsurilor de îmbunătăţire a cadrului legal.


În acelaşi timp, preşedintele Federaţiei Patronale a IMM-urilor din Judeţul Suceava, Liliana Aghiorghicesei, a apreciat faptul că la întâlnire au participat reprezentanţi ai instituţiilor de control, începând cu cei de la ANAF şi terminând cu alţi diretori din unităţile descentralizate. „Cei de la ANAF şi-a asumat că există un exces de zel la unii colegi şi că vor lua măsurile necesare pentru a nu se mai repeta asemenea probleme. În final am decis, împreună cu domnul prefect, ca luna următoare, în aceeaşi perioadă, să mai avem o întâlnire pentru a vedea dacă propunerile reclamate de noi au fost rezolvate, astfel încât să nu rămânem numai o întâlnire de protocol”, a spus Liliana Aghiorghicesei.

Oamenii de afaceri suceveni au reclamat modul în care s-au derulat controalele ANAF, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava