MOPAN Suceava

In luna noiembrie 2013 a aparut un comunicat de presa ca pagubitii FNI isi pot primi banii.
A se vedea: Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) i-ar putea despagubi pe cei 6.114 de pagubiti FNI pe care ii mai are in portofoliu pana la finele anului 2013 sau cel tarziu pana la mijlocul anului viitor, suma necesara fiind de aproximativ 29,5 milioane de lei, a anunţat, marti, presedintele institutiei, Adrian Constantin Volintiru.
Era vorba doar de o parte din pagubitii, si anume cei cuprinsi in hotararea 423 din 2009 pronuntata de Tribunalul Bucuresti. A se vedea si www.tmb.ro, prima pagina, unde este afisata hotararea.
Toate bune si frumoase. Dar sa vedem care este realitatea?
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) are conturile oprite de aproape 2 ani. A se vedea sursa oficiala portal.just.ro. Prin urmare, este imposibil ca Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) sa achite de buna voie. Deci ceea ce s-a specificat in comunicat este putin eronat.

Dar ce se poate face?
1.    Ar trebui, in primul rand, sa verifice daca se regasesc in anexele de la hotararea 423 din 2009. Acest lucru se verifica pe www.tmb.ro.
2.    Dupa aceea trebuie, totusi, depus dosarul la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).
Ce acte trebuie depuse la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS):
Pe cale de consecinta, toate persoanele care se regasesc in anexele sentintei penale nr. 423/20.03.2007, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a II – a Penala in dosarul nr. 24632/3/2006, completata cu decizia penala nr. 164/18.06.2008 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II a Penala, respective decizia penala nr. 2098/04.06.2009 – I.C.C.J. sunt indreptatite sa solicite plata contravalorii unitatilor de fond prevazute in titlurile executorii. In functie de calitatea detinuta in unul din titlurile executorii de mai sus, solicitarile de plata ale creditorilor F.N.I. vor fi insotite de urmatoarele documente:
a)    in calitate de titular: – cerere tip conform Anexei 1;
– declaratie notariala (original sau copie legalizata) conform Anexei 2;
– copie BI/CI;
– extras de cont (original) cu stampila bancii emitente;
– carnet depunator F.N.I. in original, cu valoarea calculata la nivelul sumelor efectiv investite, valoare insusita si avizata de un expert contabil.
b) in calitate de imputernicit:
– cerere tip conform Anexei 1, in nume propriu, cu mentiunea “in calitate de imputernicit al ……..” (nume, prenume, adresa din sentinta a titularului);
– procura sau imputernicire notariala (original sau copie legalizata);
– declaratie notariala (original sau copie legalizata) conform Anexei 2, in nume propriu cu mentiunea “in calitate de imputernicit al …….” (nume, prenume, adresa din sentinta a titularului);
– copie BI/CI a titularului;
– copie BI/CI a imputernicitului;
– extras de cont (original) cu stampila bancii emitente;
– carnet depunator F.N.I. in original, cu valoarea calculata la nivelul sumelor efectiv investite, valoare insusita si avizata de un expert contabil.
c) in calitate de succesor:
– cerere tip conform Anexei 1, in nume propriu, cu mentiunea “in calitate de succesor al ……..” (nume, prenume, adresa din sentinta a titularului);
– declaratie notariala (originnal sau copie legalizata) conform Anexei 2, in nume propriu cu mentiunea “in calitate de succesor al …….” (nume, prenume, adresa din sentinta a titularului);
– certificat de deces al titularului (copie simpla);
– certificat de mostenitor cu precizarea expresa a numarului de unitati de fond si a valorii acestora in cadrul masei succesorale a bunurilor mobile (original sau copie legalizata);
– copie BI/CI a succesorului;
– extras de cont (original) cu stampila bancii emitente;
– carnet depunator F.N.I. in original, cu valoarea calculata la nivelul sumelor efectiv investite, valoare insusita si avizata de un expert contabil.
In situatia in care in titlurile executorii exista erori materiale cu privire la numele, initiala tatalui sau adresa de domiciliu a titularului, acesta va solicita instantei care a emis titlul executoriu o cerere de indreptare/completare a erorii/ erorilor materiale, conform Anexei 3.
Formularul completat impreuna cu o copie a actului de identitate al titularului pot fi transmise instantei emitente si prin fax, la numarul 021 318 77 20. Dupa primirea INCHEIERII de Sedinta din Camera de Consiliu a Tribunalului Bucuresti, prin care s-a dispus indreptarea erorii materiale, titularul va remite A.A.A.S. o copie a acesteia.
Dupa 10 zile sa va adresati urgent unui executor. Aici este o reala problema pentru ca foarte multi executori se feresc sa execute A.A.A.S.-ul.
Puteti verifica aici care dosare sunt incomplete http://www.avas.gov.ro/upload/Dosare%20penal%20site%2030%20NOIEMBRIE%202013.pdf.
Ce trebuie sa faceti daca va regasiti pe acesta lista? Trebuie completat urgent acest dosar si pus in executare. Va putem verifica noi pro bono daca va regasiti sau nu pe anexele hotararii 423 din 2009 si daca aveti dosarul incomplet. Va rugam sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

Cabinet de avocat Coltuc
www.coltuc.ro
av.COLTUC MARIUS
0745150894

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic

Av. Coltuc Marius
Fondator Casa de avocatură Coltuc - www.coltuc.ro
Tel. 0745150894
Partener www.licitatiijuridice.ro

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava