Concert pascal
MOPAN Suceava

Secretarul de Stat pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Alexandru Năstase, a participat ieri, 6 iulie 2015, la cea de a VIII-a Reuniune a consilierilor din rețeaua de reprezentare economică externă, organizată de Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului (MECT).

La reuniune au luat parte oficiali români, printre care Mihai Tudose, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Radu Podgorean, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Mihai Daraban, Președintele CCIR, Florin Vodiță, Secretar de Stat în cadrul MECT, Dumitru-Daniel Botănoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Luminița-Teodora Odobescu, Consilier de Stat la Cancelaria Primului Ministru.

În discursul său, Alexandru Năstase a prezentat rolul Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat în demersurile Guvernului de deschidere a României pentru investitorii străini și de repoziționare a țării noastre pe harta internațională a investițiilor.

“În cadrul Departamentului am creat serviciul one-stop-shop/InvestRomania care asigură asistență tehnică investitorilor străini atât în faza de proiect cât și după realizarea investiției. Rezultatele noastre vorbesc de la sine: avem un portofoliu de 65 de proiecte în fază de intenție cu o valoare de 1,8 miliarde de euro, a căror implementare ar însemna crearea a 15.000 de locuri de muncă“, a declarat Secretarul de Stat.

De asemenea, Alexandru Năstase a amintit de partenerii pe care i-a avut Departamentul în realizarea unor acțiuni de promovare și în sprijinirea unor proiecte investiționale semnificative pentru România, mulțumind consilierilor economici din Franța, Germania, Portugalia, China, America, Spania sau India.

“Evenimentele pe care le-am organizat sau la care am participat de la Paris, Lille, Hanovra, Munchen, Lisabona, Xiamen, Ningbo au reprezentat ocazii excelente de prezentare a avantajelor competitive ale României pentru a convinge investitorii străini că țara noastră este o destinație de afaceri profitabilă”, a încheiat oficialul român.

Reuniunea are loc la București în perioada 6-8 iulie a.c., iar în cadrul acesteia va fi analizată activitatea reprezentanților economici ai MECT din cadrul Birourilor de Promovare Comercială Economică și vor avea loc discuții privind intensificarea și optimizarea promovării mediului de afaceri românesc și a produselor și serviciilor companiilor românești pe piețele externe, precum şi stabilirea priorităţilor pentru etapa următoare a activităţii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava