Concert pascal
MOPAN Suceava

A fost redat traficului rutier pasajul CFR de la Iţcani, care în ultimele luni a fost închis, pentru reabilitare. La redeschiderea circulaţiei pe pasarelă au fost prezenţi primarul Sucevei Ion Lungu, patronul firmei constructoare „Victor Construct” Botoşani, Victor Mihalachi, şi şeful de şantier Elisei Bidu. Primarul i-a oferit o sticlă de şampanie maistrului Pădureţ, fiindcă a pierdut pariul legat de faptul că lucrările nu vor fi terminate până la data de 1 decembrie.

Anterior, şeful municipalităţii le-a dat constructorilor o sticlă de whisky, pentru pierderea unui alt pariu făcut cu ei şi anume că rosturile de dilatare nu vor fi gata până pe 15 noiembrie. Ion Lungu s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor de la pasajul CFR şi a amintit că investiţia este una dintre cele mai complexe executate în oraş după Revoluţie.

«Toţi ne-am făcut datoria la acest proiect. E un moment important pentru oraşul nostru pentru că reabilitarea pasajului CFR a fost este o lucrare extrem de importantă. Nu s-a mai intervenit la pasaj de 40 de ani de prin 1972 de când s.a construit. Eu am spus că l-am salvat în ceasul al paisprezecelea. S-a făcut o lucrare bună, s-a lucrat profesionist atât la calea de rulare cât şi dedesubt. Felicit firma Victor Construt în numele comunităţii pentru această lucrare”, a declarat Lungu.

La pasaj nu s-a intervenit de 40 de ani

“V-am promis că o să lucrăm în forţă şi că o să facem o lucrare bună. A fost cea mai complexă lucrare după 1989. A fost un pasaj de 700 de metri cu cale ferată, cu înaltă tensiune.  Am mobilizat oamenii şi s-a demonstrat că avem oameni capabili să facem lucrări complexe. Colaboarea a fost foarte bună cu primăria Suceava şi cu domnul primar Lungu. Aşteptăm următoarele licitaţii să le câştigăm şi să facem lucrări la fel de bune », a declarat lşa rându-i patronul Victor Construct.

La pasarelă nu se mai intervenise de 40 de ani. Investiţia a fost efectuată în baza unui proiect european în valoare de 8 milioane de euro. Proiectul a mai inclus reabilitarea podului de la Iţcani, peste rîul Suceava, şi modernizarea a zece artere rutiere, printre care Bulevardul George Enescu şi strada Universităţii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava