Concert pascal
MOPAN Suceava

Majoritatea echipelor din Suceava se bazează pe jucători crescuţi la nivel local, lucru îmbucurător pentru că demonstrează afinitatea tinerilor bucovineni pentru sport. Una dintre formaţiile la care cuvântul patriotism local are o valoare deosebită este cea de volei masculin CSM Suceava.
De o bucată bună de timp la această grupare evoluează un nucleu de sportivi care au fost şi la bine şi la greu alături de echipa Sucevei. Toţi aceşti jucători au crescut la LPS Suceava şi au rămas pe aceste meleaguri înţelegând dificultăţile cu care se confruntă voleiul sucevean şi sportul în general.
Andrei Sasu este un jucător din pepiniera proprie care de la 14 ani evoluează sub culorile formaţiilor sucevene de juniori şi apoi seniori. La 27 de ani, Sasu este căpitanul formaţiei CSM Suceava şi principalul factor de echilibru în cadrul grupării pregătite de profesorul Victor Pancu.
Alături de Andrei Sasu, Tudor Orăşanu este unul din „veteranii” echipei reprezentativei oraşului Suceava. La doar 29 de ani el are deja 15 în care joacă pentru acest oraş. Alături de „liberoul” Orăşanu îl găsim şi acum în echipă pe Andrei Giurcă şi el de mic la echipa suceveană. Sportiv modest şi serios, el a rămas la prima lui dragoste, voleiul, chiar dacă are şi un servici destul de solicitant.
Pe lângă cei trei în putem trece şi pe Robert Pietraru, sportiv care a ales să joace pentru CSM Suceava deşi ar şi putut să încerce şi altă variantă. Nu trebuie uitat decanul de vârstă Lucian Huţuleac care se „chinuie” de mult timp să revină alături de părinţii săi acasă la Suceava. Se fac şi acum eforturi pentru a-l putea transfera cu serviciul pe acest sportiv de excepţie.
Alături de aceşti jucători emblematici pentru CSM Suceava, trebuie să-i punem şi pe cei mai tineri, Marius Gonatriu, Andrei Tanasă şi Emilian Amariei, ultimii fiind doi fălticeneni care au ales Suceava pentru a putea să-şi dezvolte cariera. Să ne amintim de Ştefan Lupu şi Cosmin Andone, jucători descoperiţi la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, dar care s-au afirmat şi au promovat în primul eşalon al voleiului românesc la CSM Suceava.
Faptul că sportivii născuţi şi crescuţi în zona Sucevei au ales să facă eforturi pentru echipa locală este un motiv de mândrie şi un lucru care trebuie să dea de gândit tuturor celor care se ocupă de fenomenul sportiv. Una este să ai în echipă jucători care sunt trup şi suflet pentru formaţia lor, care au rude şi părinţi în tribune şi care fac totul pentru cei la care ţin. Ar trebui să fim atenţi în primul rând cu copiii noştri, să le asigurăm cele mai bune condiţii şi să le oferim lor prima şansă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava