MOPAN Suceava

Luptătorii de la CSM și LPS Suceava au participat recent la finala Campionatului Naţional individual pentru juniori I, competiţie care a avut loc la Craiova. În pofida faptului că au participat la turneu cu un lot format numai din sportivi în primul an de juniori, născuți în 1997, iar în concurs o mare parte erau cu un an sau doi mai mari, sucevenii, pregătiți de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan și Daniel Ciubotariu, au făcut o figură foarte frumoasă pe saltea și s-au întors acasă cu patru medalii naționale.

În prima zi a finalelor, Sebastian Perepeliuc, pregătit la LPS Suceava de Valerică Gherasim, a reușit prima medalie a delegației sucevene, una de bronz la categoria 96 de kilograme. În primul meci, suceveanul s-a impus în fața unui adversar din Slatina, iar meciul pentru intrarea în finala mare a pierdut disputa cu un băcăuan. În meciul decisiv pentru medalia de bronz, el s-a impus prin superioritate tehnică în partida cu un adversar de la Rapid București, aceasta fiind prima sa medalie cucerită la juniori. Tot în prima zi, Sebastian Strijac, pregătit la LPS Suceava de Andrei Bolohan, a ratat bronzul categoriei 60 de kilograme, după ce a fost învins în meciul pentru locurile III-IV de un sportiv din Brașov.

Component al lotului olimpic de juniori, suceveanul Daniel Blănari, antrenat la CSM Suceava de Daniel Ciubotaru, a adus a doua medalie pentru Suceava, mai exact un bronz la categoria 84 de kilograme. În primul meci, Daniel a trecut prin tuș de un luptător moldovean ce luptă pentru Botoșani, dar mai apoi a pierdut meciul de intrare în finala mare în fața unui coleg de lot național de la Dinamo București, ce este cu doi ani mai mare decât el. În meciul pentru bronz, Daniel s-a impus fără probleme prin tuș în fața unui adversar din Bușteni. Categoria 55 de kilograme avea să fie una oarecum cu ghinion pentru suceveni, dar chiar și așa, până la urmă doi din cei trei sportivi din Suceava au urcat pe podium. Toți trei au avut neșansa să pice în aceeași grupă și s-au eliminat reciproc din drumul spre o medalie mai strălucitoare. Viorel Strugariu, pregătit la CSM Suceava de Andrei Bolohan, a pierdut primul meci în fața colegului său, Teodor Horătău, în recalificări a învins un sportiv din Slatina, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe celălalt coleg de la Suceava, Marius Blându.

Favoritul la titlul național al categoriei 55 de kilograme și component al lotului olimpic de juniori, Teodor Horătău, pregătit la CSM Suceava de Andrei Bolohan, a câștigat primele două meciuri în fața colegilor de la Suceava Viorel Strugariu și Marius Blându, iar mai apoi s-a calificat în finala pentru aur după o victorie în fața unui sportiv din Slatina. Finala împotriva unui adversar de la Bacău, ce este coleg la lotul olimpic cu suceveanul, avea să fie una dramatică și în același timp destul de echilibrată, cu primele două reprize în care Horătău avea avantaj. Din păcate, în ultimele 18 secunde ale ultimei reprize, după o decizie nefavorabilă pentru Teodor, băcăuanul a egalat la 9 și a câștigat aurul, deoarece a avut ultima acțiune, acesta fiind regulamentul în caz de egalitate. Cel de-al treilea luptător sucevean de la 55 de kilograme, Marius Blându, pregătit la LPS Suceava de Andrei Bolohan, a câștigat primul meci împotriva unui adversar din Botoșani, apoi a pierdut în fața lui Horătău, iar în meciul pentru locurile III-V a cedat în fața suceveanului Viorel Strugariu.

„Suntem mândri şi bucuroși în același timp de faptul că ne-am întors acasă de la naționale cu patru medalii, dar în același timp am rămas cu un gust amar din cauza faptului că Teodor Horătău nu a reușit să aducă titlul național, mai ales că a dominat două reprize din finală. Felicităm sportivii pentru dăruirea și ambiția de care au dat dovadă pe saltea și suntem încrezători pentru competițiile viitoare, mai ales că toți luptătorii noștri sunt abia în primul an de juniori. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat, dar și conducerii de la CSM și LPS Suceava, colectivului de profesori de la LPS pentru înțelegerea de care a dat dovadă, dar și foștilor luptători ce ne sprijină mereu, Florin Ciocan, Valentin Stănuț, Ilie Gherman, Paul Popovici și firmei Euro Express Full, Sevi Caba și restaurantului Melody, ce ne asigură masa sportivilor în perioada de pregătire”, a explicat antrenorul sucevean Daniel Ciubotaru.

După acest final, Daniel Blănari și Teodor Horătău au rămas la Câmpulung Muscel, acolo unde se pregătesc în cantonament cu lotul olimpic de juniori pentru Internaționalele României ce vor avea loc peste două săptămâni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava