Concert pascal
MOPAN Suceava

Patru situri turistice din județul Suceava primesc milioane de euro prin PNRR pentru reabilitare și restaurare, a anunțat deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheoghiu.

”Reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea clădirilor culturale din România au fost printre prioritățile mandatului meu ca ministru al Culturii. Prin urmare, salut semnarea de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a 27 de contracte pentru modernizarea și reabilitarea de situri turistice, finanțate prin Componenta 11 – Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Gheorghiu.

Suceava se numără printre județele care vor beneficia de semnarea acestor contracte. Vor fi investiții în 4 situri turistice din județ, care vor pune în valoare obiectivele și vor atrage mai mulți turiști, fapt care poate contribui la dezvoltarea comunităților.

➡ Va fi restaurat patrimoniul cultural al Mănăstirii Humor și ansamblul Mănăstirii Râșca, care fac parte din ruta mănăstirilor din zona Moldovei, investițiile fiind în valoare de 6,54 milioane euro.

➡ Patrimoniul cultural al bisericii de lemn din Mănăstioara, județul Suceava, este inclus în ruta bisericilor de lemn. Pentru această rută au fost semnate astăzi 5 contracte, în valoare totală de 2,38 milioane euro.

➡ De asemenea, vor fi investiții pentru reabilitarea unor gospodării cu arhitectură tradițională din comuna Straja. Acestea fac parte din ruta satelor cu arhitectură tradițională, rută pentru care au fost semnate astăzi contracte în valoare de 3,43 milioane euro.

Contractele semnate au o valoare de 43,7 milioane euro. Componenta 11 – Turism și Cultură din PNRR dispune de o alocare totală de 449 milioane de euro.

Mai multe detalii puteți găsi aici:

https://mfe.gov.ro/ministrul-marcel-bolos-a-semnat-27-noi-contracte-in-valoare-de-437-milioane-euro-pentru-restaurarea-obiectivelor-nationale-de-patrimoniu-sunt-investitii-in-repere-care-ne-definesc-ca-popor/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava