Concert pascal
MOPAN Suceava

Patru unități din comuna Marginea vor fi dotate cu echipamente digitale printr-un proiect european. Primarul Gheorghe Lazăr a precizat că a semnat deja contractul de finanțare pentru acest proiect, intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Marginea”, implementat în cadrul PNRR, Componenta 15 Educație.

Gheorghe Lazăr a arătat că obiectivul general al proiectului îl reprezintă dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a celor patru unități de învățământ preuniversitar din comuna Marginea, respectiv Liceul tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, Școala Gimnazială nr.2 Marginea, Școala Gimnazială nr.3 Marginea și Grădinița cu Program Prelungit Marginea.

El a arătat că prin acest proiect se vor dota două laboratoare de informatică cu echipamente digitale, în completarea celor existente, iar 46 săli de clasă sau grupe de grădiniță se vor dota cu echipamente informative. În același timp 28 săli de clasă se vor dota cu mobilier nou adaptat nivelului de învățământ, două laboratoare multidisciplinare se vor dota cu mobilier, material didactic și echipament digital, două cabinete psihopedagogice se vor dota cu mobilier, materiale didactice specifice și echipament digital, două cabinete de limbi moderne se vor dota cu materiale didactice specifice și echipament digital, iar la o sală de sport se vor asigura dotări cu material didactic și echipament digital.

„În același timp prin Investiția 14 se vor dota cu materiale sau echipamente și echipamente digitale ateliere de practică existente la nivelul unității de învățământ pe domenii de calificare, respectiv domeniul textile, mecanic și prelucrarea lemnului. Prin noile echipamente condițiile de studiu se vor îmbunătăți asigurând o mai bună pregătire a elevilor în domeniul profesional”, a arătat primarul din Marginea.

Valoarea totală a proiectului este de 3.227.765,06 lei cu TVA, din care 2.712.407,62 lei valoare eligibilă din PNRR (fără TVA) și 515.357,44 lei valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Comuna Marginea. Gheorghe Lazăr a precizat că proiect trebuie implementat până la data de 31 decembrie 2024.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava