Concert pascal
MOPAN Suceava

Drumul Național 2E din orașul Vicovu de Sus se asfaltează în totalitate după aproape 20 de ani de la o investiție similară. Primarul orașului Vasile Iliuț a precizat că în momentul de față se toarnă un nou covor asfaltic de la vama cu Ucraina și până la intersecția cu Voitinel și Vicovu de Sus. Vasile Iliuț a arătat că pentru aceste lucrări de asfaltare s-a alocat o sumă de peste două milioane de euro, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. El a ținut să-i mulțumească președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru implicarea avută în începerea acestor lucrări de asfaltare, extrem de importante pentru Vicovu de Sus.

„De anul trecut de când a fost domnul președinte al Consiliului Județean Suceava la deschiderea punctului vamal din orașul Vicovu de Sus am avut promisiuni din partea dumnealui că se va implica pentru a începe lucrările de asfaltare pe drumul național. Nici atunci șoseaua nu era într-o stare foarte bună, pentru că de aproape 20 de ani nu s-a mai intervenit cu turnarea unui covor asfaltic. S-au reparat gropile, de ce să nu spunem, dar carosabilul era deteriorat. Iar după deschiderea vămii s-a accentuat distrugerea șoselei. Și l-am rugat să ne ajute să rezolvăm această problemă. Și uite că a dat Dumnezeu și s-a rezolvat și s-au alocat peste 2 milioane de euro. Sunt bucuros că aceste lucrări se fac acum și nu în august când se vor întoarce acasă vicovenii care sunt plecați în străinătate și va fi o forfotă mare”, a precizat primarul orașului Vicovu de Sus.

El a arătat că din discuțiile cu firma care realizează lucrările, pe DN 2E va fi turnat un asfalt special care conține o fibră sintetică și care se folosește la autostrăzi. El a spus că asfaltul este mai rezistent la îngheț/dezgheț și la tratamentele cu soluțiile care se împrăștie pe timp de iarnă. Vasile Iliuț a ținut să mai precizeze că a solicitat celor de la Drumuri Naționale să traseze mai multe treceri de pietoni pe drumul care va fi modernizat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava