Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni asimilate acestora, precum și infracțiuni împotriva înfăptuirii justiției și de fals, comise în perioada 2013-2015.

Astfel, în cursul zilei de 14 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate nu mai puţin de 71 de percheziţii domiciliare 71 locații situate în județele: Suceava, Botoșani, Iași și Neamț. Două percheziţii au fost efectuate la sediul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc – Serviciul Teritorial Nord Est Suceava, din municipiul Suceava, dar şi la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani. Alte percheziţii au fost efecuate sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Cercetările în acest caz au început după ce DNA Suceava s-a sesizat că angajaţii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc – Serviciul Teritorial Nord Est Suceava au activităţi ilegale, sprijinind şia coperind activităţile ilegale ale unor firme care au ca obiect de activitate jocurile de noroc. Unul dintre inspectorii instituţiei din Suceava este cercetat pentru nu mai puţin de 11 infracțiuni de luare de mită, o infracţiune de trafic de influenţă, o infracțiune de “omisiunea sesizării”; o infracțiune de „favorizarea făptuitorului”, o infracţiune de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, două infracţiuni de „folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi o infracțiune de „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava