Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat pe Aeroportul Henri Coandă, că locul 15 în clasamentul pe naţiuni obţinut de România la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska îi dă speranţă şi încredere în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

„Sunt rezultate foarte bune la Jocurile Europene, rezultate la care ne aşteptam. Chiar au venit câteva medalii în plus, dacă putem spune aşa. Dar totul pe un fond de pregătire, de disciplină, de determinare şi organizare foarte bună. Iar când faci toţi aceşti paşi vin şi rezultatele bune, dar mai ales surprizele plăcute. Locul 15 în clasamentul pe naţiuni este un rezultat bun per total, au fost 7.000 de sportivi din 48 de ţări. Acest loc 15 al României ne dăm speranţă şi încredere pentru Jocurile Olimpice”, a afirmat Covaliu la întoarcerea din Polonia.

Întrebat dacă este mulţumit de modul în care decurg calificările sportivilor români pentru Paris 2024, Covaliu a răspuns: „Sunt mai multe sisteme prin care se pot obţine calificările la Paris în funcţie de disciplină. Unul este în funcţie de barem, apoi unul pe puncte, dar şi direct, cum este cazul Lăcrămioarei Perijoc la box. Eu spun că suntem în grafic cu calificările, iar eu spun că rezultatele ne dau încredere şi speranţă, lucru foarte important”.

România a ocupat locul 15 în clasamentul final pe medalii la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska, încheiate duminică. Tricolorii au avut un bilanţ de 17 medalii, dintre care 6 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.

Medalii de aur au câştigat ciclistul sucevean Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin), Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball şi echipa feminină de tenis de masă a României (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu).

Medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pugilista de la Zamostea, Suceava, Lăcrămioara Perijoc la cat. 54 kg.

Medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.

România a participat la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, raqetball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

La prima ediţie a Jocurilor Europene, Baku 2015, România s-a clasat pe locul 17 în ierarhia pe medalii, cu un bilanţ de 3-5-4, iar în 2019, la Minsk, a încheiat pe 26, cu 2-3-5.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava