Concert pascal
MOPAN Suceava

„Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Siret/Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a anunțat, astăzi, că precipitațiile abundente au condus la antrenări de material solid în suspensie evacuate din galeria de la baza iazului de steril de la Tărnicioara. Potrivit unui comunicat de presă, SGA Suceava a fost informată de către firma CONVERSMIN SA cu privire la faptul că, în urma precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă s-a constatat antrenarea de material din corpul iazului Tărnicioara, prin sistemul de evacuare din canalul de subtraversare al  iazului.
În aceste condiții, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava s-au deplasat în teren alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Ostra, Primăria Ostra și  CONVERSMIN S.A. Bucuresti, unde au constatat producerea unei pâlnii de prăbușire pe plaja iazului de decantare a sterilului Tărnicioara, județul Suceava, din cadrul perimetrului Cariera Ostra.

Fenomenul s-a produs din cauza faptului că apa acumulată în corpul iazului, în perioada precipitațiilor, împreună cu izvoarele subterane au antrenat material din corpul iazului în conductele de evacuare din canalul de subtraversare. De asemenea, specialiștii SGA Suceava au mai constatat că materialul dislocuit din corpul iazului a fost evacuat pe pârâul Scăldători, afluent de stânga al pârâului Brăteasa. SGA Suceava a mai informat că fenomenul de producere a pâlniei de prăbuşire de pe plaja iazului este în continuă evolutie, având o adâncime de circa 4 m și un diametru de circa 2 m. În urma vizitei în teren s-a stabilit necesitatea supravegherii continue a fenomenului și a evoluției acestuia până la stabilizare. Tot la fața locului au fost prelevat probe de apă de către laboratorul de calitatea apei SGA Suceava.

Activitatea în zonă este monitorizată în permanență de directorului general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava