MOPAN Suceava

Peste 100 de proiectile din al doilea război mondial au fost găsite vineri pe un teren din oraşul Salcea. Potrivit unui comunicat de presă, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea mai multor elemente de muniţie neexplodată, asanate în oraşul Salcea.
Din comunicat reiese că o echipă de muncitori care executa lucrări de excavare într-o zonă limitrofă localităţii Salcea a descoperit un tub cilindric metalic. Unul dintre lucrători l-a anunţat pe patronul firmei la care era angajat, iar acesta a sesizat instituţiile abilitate în domeniu. Pirotehniştii sosiţi la faţa locului au confirmat că obiectul găsit este o bombă de aviaţie şi au cercetat zona, unde au mai fost descoperite şi alte elemente de muniţie de diferite tipuri, toate provenind din al doilea război mondial.
Astfel, au fost dezgropate 100 de bombe de aviaţie, calibrul 2 Kg, 2 bombe de aviaţie, calibrul 25 kg, 2 proiectile artilerie, calibrul 57 mm şi 9 proiectile artilerie antiaeriană, calibrul 25 mm.
Muniţia a fost transportată şi depozitată provizoriu, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat. Potrivit ISU Suceava, misiunea s-a încheiat fără probleme deosebite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava