MOPAN Suceava

Peste 11.000 țigarete de contrabandă și alcool au fost confiscate de polițiștii suceveni în urma unor percheziții, controale și acțiuni în trafic care au avut loc la finalul săptămânii trecute. Poliția Suceava  a transmis că una dintre percheziții a avut loc la locuința a doi soți, de 51 și respectiv 46 de ani, din Frătăuții Noi, care aveau un dosar penal pentru contrabandă. Astfel, la primele ore ale zilei de duminică, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale din IPJ Suceava, au dispus punere în aplicare a unui mandat de perchezitie domiciliară, ocazie cu care, la casa celor doi au identificate 3.120 țigarete de contrabandă de diferite mărci, precum și cinci litri alcool ambalat în sticle de plastic neetichetate ce urmează a fi expertizate. Valoarea aproximativă a prejudiciului produs bugetului de stat este de 2.500 lei, acesta urmând a se stabili de către Direcția Regională Vamală Iași. „Anterior, pe 5 iulie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava , au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, sens în care au efectuat mai multe verificări, atât la comercianţii din pieţele şi bazarul din mun. Suceava cât şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale sau a altor entităţi de pe raza județului care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava. În urma acestor verificări, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au organizat mai multe acțiuni în urma cărora au fost descoperiți și prinși în flagrant cinci persoane în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extra-comunitară, sens în care au fost întocmite cinci dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de  „contrabandă”.  Întreaga cantitate de 3450 țigarete de provenienţă extra-comunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.
De asemenea, sâmbătă seara, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Siret  a oprit  pentru control un taxi ce se deplasa dinspre Punctul Vamal Siret spre municipiul Suceava. În taxi se afla o femeie de 48 ani, din satul Negostina, comuna Bălcăuți iar în urma controlului efectuat în autoturism, în două sacoșe au fost găsite 2.960 bucăți țigarete de contrabandă aparținând femeii de 48 de ani.  Țigările în valoare de 1.776 lei au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor iar în cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Tot sâmbătă seara, un echipajul de poliție de ordine publică din cadrul Poliției Sireta oprit în zona Vămii Siret un autoturism ce se deplasa dinspre Punctul Vamal spre centrul orașului. Autoturismul era condus de un tânăr de 27 ani, din comuna Adășeni, județul Botoșani, iar în urma verificării autoturismului, într-o vestă au fost găsite 580 bucăți țigarete și o sacoșă cu 1.100 țigarete. Cantitatea de 1.680 țigarete în valoare de 1.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării  și continuării cercetărilor.

Peste 11.000 țigarete de contrabandă și alcool au fost confiscate de polițiștii suceveni în urma unor percheziții și controale în trafic, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava