Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăriile din Cornu Luncii și Baia au bătut palma pentru organizarea primei ediții a crosului ”Calea mare a lui Ștefan Vodă” la care vor participa cei peste 200 de elevi de la școlile din cele două comune. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 aprilie, la start urmând să se alinieze și cadrele didactice dar și primarii localităților, Maria Tomescu-Baia respectiv Gheorghe Fron-Cornu Luncii. Potrivit informațiilor furnizate de Gheorghe Fron, se va alerga pe o distanță de 5,4 kilometri cu plecare din apropierea primăriei din Cornu Luncii și sosire la Biserica Albă din Baia.

”Faptul că cel mai mare voievod și cel mai mare român s-a ridicat la tron pe 12 aprilie 1457 acum 562 de ani ne-a determinat să facem și noi un mic gest”

”Se va alerga în sistem ștafetă. Vor fi ștafete de fete și băieți din Cornu Luncii și Baia și ștafete de cadre didactice și de la primăriile celor două localități. Participanții vor primi diplome și tricouri”, a spus Fron. El a oferit și motivația organizării acestui cros: ”Faptul că cel mai mare voievod și cel mai mare român s-a ridicat la tron pe 12 aprilie 1457 acum 562 de ani ne-a determinat să facem și noi un mic gest. Acest om mergea călare. Pleca din Cetatea Sucevei și întotdeauna trecea prin localitățile noastre. Pe aici trecea și ajungea la Baia. Nu era Cornu Luncii atunci dar pe aici era drumul și de aici pleca la Cetatea Neamțului și mai departe la vale călare. Dacă el putea atunci să facă atâta efort să țină țara cu atâtea războaie câte a avut, cât a avut de construit apoi facem și noi acum un gest simbolic ca să mergem pe urmele lui”. ”Dacă ajungem în final și ne-om ține și de mână ar fi ideal”, a încheiat Fron.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava