Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 320.000 de persoane au participat la evenimentele care au avut loc în această vară în județul Suceava. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în deschiderea ediției de anul acesta a evenimentului „Sărbătoarea Muntelui” care are loc astăzi pe Rarău. Îmbrăcat în port popular, Gheorghe Flutur a spus că numărul mare de turiști confirmă faptul că Bucovina a devenit cea mai importantă zonă a autenticului, naturalului și frumosului. La Sărbătoarea Muntelui din Munceii Rărăului au participat câteva mii de spectatori, alături de care au fost prezenți deputatul Angelica Fădor și mai mulți primari din zona de munte a județului.

„Dragi musafiri din alte județe și din Diaspora, vă spun bun venit de aici din creierul munților, cum spunem noi, de pe tronul Bucovinei, de pe Rarău. Închidem astăzi un ciclu de eveniment culturale în Bucovina. Unii au spus că sunt prea multe. Dar eu vreau să vă spun că noi am făcut un calcul și de la Întâlnirile Bucovinene de la Câmpulung Moldovenesc și până acum în județul Suceava au fost peste 50 de evenimente culturale. În total peste 320.000 de participanți au fost la aceste evenimente într-o lună și ceva. Asta înseamnă că Bucovina este căutată. Bucovina a devenit într-adevăr poate cea mai importantă zonă a autenticului, a naturalului, a frumosului. Și acest lucru se vede cu ochiul liber de fiecare dată și eu mă bucur mult de asta. Și vreau să le mulțumesc primarilor de aici de pe scenă, de la Broșteni, Ostra, doamnei deputat Fădor, primarul de Vatra Moldoviței, de Frasin, gazdei noastre,  primarul de Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, și cei din Stulpicani, Fundu Moldovei, dar și celorlalți primari. Și le mulțumesc în special pentru că țin la autentic și la folclor”, a precizat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că masivul Rarăul cunoaște o dezvoltare frumoasă din punct de vedere al turismului. „Am deschis drumul din trei locuri. De la Pojorâta, de pe Valea Bistriței și mai nou de pe Izvorul Alb. Și toată lumea vede ce frumos este traseul până pe muntele Rarău. Știu, avem nevoie de locuri de parcare și împreună cu primarii o să găsim și mai multe locuri. Avem nevoie de locuri pentru ca meșterii să-și pună corturile lor să vândă turiștilor. Și astea o să le rezolvăm, așa cum am rezolvat și cu această parcare”, a declarat șeful administrației județene.

În final, el i-a îndemnat pe toți cei prezenți la Sărbătoarea Muntelui să țină la autentic, la straiele populare din Bucovina și la frumusețea acestei zone. „Îndemnul meu de aici de pe muntele Rarău, pentru Bucovina mea dragă este să țineți la autentic, la straiul popular, la frumusețea dată de bunul Dumnezeu și păstrată atât de frumos pe aceste meleaguri. Și vedeți că de multe ori și eu m-am amestecat cu voi, cu obiceiurile, cu tradițiile pentru a împinge căruța asta a frumosului, a tradiționalului. Și ne-a ieșit. Și toată țara a apreciază că ne-a ieșit. De aceea, îndemnul meu, de la copilașii care erau pe scenă și au venit cu părinții lor să joace Arcanul, până la cei de 85 de ani cu mustața răsucită, să nu cedați nici o clipă să țineți la autenticul și frumosul de Bucovina”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Peste 320.000 de participanți la evenimentele din această vară din județ. Flutur: „Bucovina este cea mai importantă zonă a autenticului, a naturalului și a frumosului”, 4.1 out of 10 based on 10 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/10 (10 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava