Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea de-a treia ediție a competiției ”Orașul Reciclării” adresată municipalităților din România se apropie de final. 46 de municipii și orașe din țară mai au o lună – până la data de 30 iunie 2015 – pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel naţional.

În primele 3 luni ale anului în aceste oraşe au fost colectate separat și reciclate aproximativ 4.000.000 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300.000 de kg de plastic si metal, aproximativ 2.000.000 de kg de hârtie-carton și peste 400.000 de kg de sticlă.

Între municipiile înscrise în competiţia reciclării se află şi Fălticeniul. În ianuarie, februarie şi martie, de la populaţia din Fălticeni au fost colectate 34.103 kilograme de deşeuri de ambalaje: plastic, doze de aluminiu, hârtie – carton.

În cadrul proiectului, Primăria Municipiului Fălticeni a derulat vineri, 22 mai 2015, o campanie stradală de informare a populaţiei cu privire la participarea localităţii în competiţia „Oraşul Reciclării” şi importanţa colectării selective a deşeurilor de ambalaje. Campania s-a derulat cu sprijinul elevilor voluntari de la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”.

Reamintim că, în unităţile de învăţământ din Fălticeni este în derulare Concursul de colectare selectivă „Participă activ… colectează selectiv”, cu premii în valoare de 240.000 de lei finanţate de la bugetul local.

Conform unui studiu de percepţie şi participare a populaţiei la sistemul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, realizat de IMAS în luna ianuarie, doar 3 din 10 persoane din România colectează separat deşeurile de ambalaje. În acelaşi timp, obiectivele de reciclare a deșeurilor de ambalaje vor crește de la 55% în prezent până la 80% în 2030, coform celor mai recente declarații ale Uniunii Europene. În acest context, competiţia ”Orașul Reciclării” organizată de Eco-Rom Ambalaje are drept obiectiv principal creşterea gradul de implicare al primăriilor în dezvoltarea și eficientizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, în parteneriat cu industria, astfel încât cantităţile reciclate să crească şi ţara noastră să îndeplinească obiectivele de reciclare din ce în ce mai mari.

Derularea competiţiei „Oraşul Reciclării” este monitorizată constant de Eco-Rom Ambalaje. Sunt urmărite trei criterii de evaluare: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere), cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor și campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiție.

La finalul celor 6 luni, câștigătorul va obține titlul de „Orașul Reciclării” și marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile. Municipalitatea clasată pe locul al II-lea se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului hich tech “Laboratorul Verde al Reciclării” prin care elevii claselor a III-a vor învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate pentru protejarea mediului. Oraşul care va obține locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Competiția „Orașul Reciclării” este organizată de Eco-Rom Ambalaje şi se desfășoară sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice. Partenerii acestui proiect sunt Asociația Municipiilor din România, Primăria Municipiului Bucureşti și Institutul pentru Politici Publice, iar partenerii media ai competiției sunt Administrație.ro și Ziare.com.

Mai multe detalii despre ediția a III-a a competiției „Orașul Reciclării” şi informaţii despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava