Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 350 de politisti suceveni din structurile operative si neoperative vor fi angrenati luni, 5 septembrie în activitatile specifice debutului anului scolar 2022/2023.
Politistii vor prezenta mesajul institutional de început de an scolar si vor transmite recomandari copiilor si parintilor. Totodata, vor fi asigurate masurile de ordine publica în zona unitatilor de învatamant si se vor derula activitati de fluidizare a circulatiei si siguranta rutiera.

Toate unitatile de învatamant au fost repartizate spre responsabilitate în ceea ce priveste monitorizarea sigurantei scolare, 719 unitati scolare fiind repartizate în responsabilitatea IPJ Suceava, 15 IJJ Suceava si 12 structurilor de politie locala.

Totodata, în perioada premergatoare debutului anului scolar, politistii au intensificat activitatile preventive, organizand actiuni de prevenire a abandonului scolar si de încurajare si responsabilizare a parintilor. În special din familii defavorizate sa-si trimita copiii la scoala, educatia fiind esentiala pentru dezvoltarea tinerilor.

Tot în perioada 22 august – 02 septembrie 2022, politistii au verificat si cele 136 de microbuze scolare, fiind stabilita efectuarea ITP si obtinerea RCA, astfel încat transportul elevilor sa se desfasoare în siguranta.

La școală, un comportament civilizat și corect le poate aduce elevilor apreciere din partea profesorilor, dar și prieteni adevarați printre colegi, pentru că…

Atunci cand se joaca cu alti elevi evita sa-i împinga sau sa-i loveasca, fie si din greseala;

Daca se întampla sa asiste la o cearta sau o altercatie este bine sa alerteze imediat profesorii sau personalul de paza;

Trebuie sa aibe un comportament civilizat, fara sa se lase influentati de cei din jur sau sa fie agresivi în comportament sau limbaj;

E importat sa ceara ajutorul parintilor §i profesorilor daca ceilalți copii și izoleaza, umilesc sau jignesc.

O zi fara incidente de circulație în care sa fie implicati copiii înseamna că aceștia trebuie…

  • Sa traverseze fara sa alerge si numai dupa ce în prealabil s-au asigurat ca soferii i-au vazut si au oprit;
  • Sa circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri;
  • Sa evite sa asculte muzica la casti si sa fie atenti la drum.

Orice zi de școala va decurge fara probleme daca cei mici respecta sfaturile oamenilor legii ?…

  • merg înspre scoala doar prin zone permise circulatiei pietonilor;
  • stau de vorba doar cu persoane cunoscute;
  • evita sa aiba asupra lor obiecte de valoare.

Reamintim tuturor ca siguranța copiilor este raspunderea noastra, a tuturor, paring, bunici sau reprezentanti ai institutiilor abilitate sa previna delicventa juvenila și sa combata orice situate ce ar putea contribui la victimizarea minorilor. Scoala este mediul dedicat învataturii, dar si socializarii. Mediul scolar trebuie sa fie unul sigur, lipsit de violenta fizica sau psihologica si pentru ca educatia începe de acasa si se continua la scoala, este util sa existe o comunicare deschisa între parinti, copii, scoala si celelalte autoritati.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava