Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Judetean Suceava, Muzeul National al Bucovinei, Centrul Cultural ,,Bucovina”, Arhiepiscopia Sucevei si Rădautilor si Consiliul Local Vatra Dornei, se vor asocia in vederea organizarii actiunilor ce se vor desfăsura in cadrul evenimentului omagial ”105 ani de la Unirea Bucovinei cu patria mamă – România” — Ziua Bucovinei, la data de 28 noiembrie 2023, evenimente care vor include și inaugurarea Cazinoului Vatra Dornei, proaspăt reabilitat și redat comunității sub forma Centrului Muzeal ,,Cazinoul Băilor”. Asocierea va fi aprobată în ședința deliberativului județean din această săptămână. Conform proiectului de hotărâre, evenimentele vor costa peste 420.000 de lei.

Cei mai mulți bani, 221.857 lei , îi va asigura Muzeul National al Bucovinei din bugetul propriu. Această insituție va avea următoarele obligații:

– organizarea a două expozitii temporare: ”Din istoria orasului Vatra Dornei si a Cazinoului Băilor” si ”Bucovina — de la anexare la al Doilea Rizboi Mondial (1774-1944)”, care va avea

loc in incinta Centrului muzeal ,,Cazinoul Bailor;

– realizarea a 150 kituri — Distinctia ,, Meritul Bucovinei”;

– realizarea designului si printarea de panouri cu fotografii pentru expozitii;

– realizarea de fotografi si prelucrarea lor pentru expozitie.

Consiliul Județean va aloca 150.000 lei din bugetul propriu Arhiepiscopiei Sucevei si Radăutilor, pentru finantarea cheltuielilor ocazionate de organizarea si desfasurarea actiunilor previzute in Acordul de asociere.

Consiliul Judetean Suceava se va ocupa de:

  1. a) organizează sedinta solemnă a Consiliului Judetean Suceava pentru omagierea implinirii a 105

ani de la unirea Bucovinei cu patria mama — România, care se va desfăsura in incinta Centrului Muzeal ,,Cazinoul Bailor” din municipiul Vatra Dornei;

  1. b) decernează distinctia “Meritul Bucovinei” unor personalităti/organizatii/instituții pentru activitatea depusa in slujba intereselor si imaginii Bucovinei;
  2. c) organizeaza și finantează masa oficială si coffe break pentru 200 persoane participante la eveniment.
  3. d) finanteaza cheltuielile ocazionate de evenimentul omagial pentru promovarea evenimentului prin surse audio, video, materiale promotionale pentru invitati, bannere si roll-up-uri in sumă de 150.000 lei, care urmează să fie transferati din bugetul propriu al județului Suceava, in contul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, cu justificarea ulterioard a sumei alocate;

Centrul Cultural ,, Bucovina” va desfăsura următoarele activitati in sumă de 45.000 lei din bugetul propriu, pentru asigurarea momentelor cultural — artistice prin:

– contractarea Cvartetului ,,Ciprian Porumbescu” in deschiderea evenimentului;

– contractarea Coralei ,,Ciprian Porumbescu™.

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va desfăsura urmitoarele activităti din fondurile proprii ale unitătii de cult, pentru:

– punerea la dispozitie a spatiului in care se va desfăsura evenimentul omagial;

– slujba de binecuvântare a Centrului Muzeal ,, Cazinoul Băilor”;

– decernare de ordine eparhiale;

– realizare design materiale de promovare;

–  asigurarea logisticii necesare desfasurarii activitatilor;

– realizarea clipului ”Restaurarea Centrului Muzeal Cazinoul Bdilor”;

– asigurarea unei persoane atestate ca muzeograf pentru zona expozitionala.

Primăria municipiului Vatra Dornei, va organiza din bugetul propriu expozitia de pictură semnată de pictorul David Croitor, pentru care vor fi achizitionate 30 de șevalete.

”Cu ocazia Zilei Bucovinei, prilej de sarbătoare, Consiliul Judetean Suceava doreste celebrarea acestui eveniment istoric, prin organizarea unor manifestiri cu caracter cultural, stiintific, istoric si religios, la care vor participa personalităti din lumea academică si ecleziastică, in memotia celor care au contribuit la înfăptuirea Unirii Bucovinei cu patria mama — România.

Omagierea acestui eveniment va avea loc in incinta Centrului Muzeal ,,Cazinoul Bailor” din municipiul Vatra Dornei, edificiu recent restaurat care isi redeschide portile la 125 de ani de la inaugurare, pastrandu-si grandoarea și strălucirea de odinioară”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gherghe Flutur.

Peste 420.000 de lei puși la bătaie pentru organizarea evenimentelor prilejuite de inaugurarea Cazinoului din Vatra Dornei și împlinirea a 105 de la Unirea Bucovinei cu România, 4.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava