Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Mai toți profesorii care doresc să participe la examenul de titularizare au trecut cu bine peste inspecţiile şcolare. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, aproximativ 93% din cadrele didactice sucevene înscrise la concursul de titularizare din acest an au obţinut note peste 7 la inspecţia specială la clasă, mai mult de jumătate dintre ele fiind notate cu 10. Notele de la 7 în sus la inspecţia specială permit ocuparea unui post cu durată nedeterminată în învăţământul sucevean preuniversitar, dacă se obţine minim 7 şi la proba scrisă.

Purtătorul de cuvînt al IȘJ, Laura Hacman, a informat că la inspecţia specială la clasă, probă care s-a desfăşurat în judeţ în 52 de unităţi şcolare, la 39 de discipline, s-au înscris 776 de cadre didactice, din care 38 nu s-au prezentat, iar 15 au obţinut note sub 7.

Din totalul cadrelor didactice inspectate, 110 participă şi la examenul de definitivat din 18 iulie, astfel că au solicitat dreptul de a folosi nota obţinută la cele două inspecţii de la definitivat şi la titularizare. ”Cei care nu s-au prezentat la inspecţia specială nu mai pot participa la concursul de titularizare din 30 iulie”, a precizat Laura Hacman.

Ea a mai spus că nota obţinută la proba practică în profilul postului sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului are o pondere de 25% în media de repartizare.  Pe de altă parte, cei care nu obţin la inspecţia specială în profilul postului la clasă sau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.  Pentru  concursul de titularizare care va avea loc pe 30 iulie s-au înscris peste 900 de candidaţi. Pentru anul şcolar 2013-2014, în județul Suceava sunt 660 de posturi vacante şi temporar vacante, doar aproximativ 130 având valabilitate de minim 4 ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava