Comenzi MOPAN Suceava

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, a adresat o solicitare Comisiei Europene, prin care cere reglementări mai stricte cu privire la comerţul on-line cu medicamente, precum şi interzicerea vânzării pe Internet a medicamentelor periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

El a declarat că potrivit unui studiu recent, jumătate din medicamentele oferite în farmaciile de pe internet nu corespund reţetei originale. „Tot mai mulţi europeni, printre care şi românii, îşi procură medicamentele din farmacii virtuale. Cu toate că preţurile sunt cu până la 50% mai mici ca în farmacii, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ne avertizează că peste jumătate dintre aceste preparate sunt contrafăcute. Majoritatea medicamentelor care se vând pe Internet provin din afara UE, cu precădere din Asia”, a declarat Petru Luhan.

El a spus că aceleaşi studii arată că piaţa on-line este invadată de medicamente pentru scaderea în greutate,  potenţă, ori împotriva căderii părului. „Găsim puţine produse originale, mai toate sunt falsuri. Clienţii ar trebui să fie sceptici atunci când se confruntă cu o astfel de ofertă şi să nu ia în considerare ofertele dubioase. Putem spune că, în ziua de azi, orice se falsifică, fie că vorbim de insulină, antibiotice sau medicamente pe bază de hormoni”, a precizat europarlamentarul PD-L.

Pentru Luhan a declarat că aproape toate medicamentele vizate sunt produse în fabrici insalubre, care nu respectă nici cea mai elementară normă de igienă. În toate Statele Membre este interzisă eliberarea unui medicament netestat clinic. De aceea, pe Internet, unii falsificatori de medicamente se prezintă ca fiind „farmacii virtuale”.

„Există multe farmacii on-line legitime, care respectă legea, însă marea problemă este că utilizatorii obişnuiţi nu am cum să facă deosebirea între o pagină serioasă şi una neserioasă. Pentru orice consumator, primul semnal de alarmă ar trebui să fie preţul. De exemplu, în farmacie, pilulele pentru stimularea pierderii în greutate costă aproximativ 15 euro bucata. Pe internet, acelaşi produs poate fi cumpărat cu doar puţin peste 2 euro”, a spus Petru Luhan, care a mai adăugat că din punctul său de vedere ar trebui intensificate controalele pentru depistarea reţelelor ilegale, pedepsele ar trebui înăsprite, iar astfel de practici ar trebui interzise. „În ochii autorităţilor, nu cei care cumpără ar trebui să fie vinovaţi, ci cei care produc şi comercializează asemenea produse”, a încheiat Petru Luhan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava