MOPAN Suceava
Galerie foto16 poze în acest set

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a inaugurat sâmbătă dimineaţă piaţa volantă amenajată pe esplanada din faţa Palatului Administrativ avându-i alături printre alţii pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu şi pe parlamentarii PD-L Orest Onofrei şi Ioan Bălan. La „kilometrul zero” al Sucevei au fost amplasate 12 corturi în care firme membre ale Asociaţiei „Produs în Bucovina” îşi comercializează produsele proprii de la preparate din carne şi lapte la diverse sortimente de miere de albine, mere sau must. Iniţiativa amenajării pieţei volante a aparţinut şefului administraţiei judeţene fiind îmbrăţişată de toţi membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”.

Flutur: „A venit momentul să fim puţin mai patrioţi şi să încurajăm consumul de produse autohtone”

În ciuda vremii potrivnice sucevenii aflaţi prin zonă nu au rezistat tentaţiei de a face un tur al pieţei şi de a cumpăra din delicioasele produse bucovinene. Printre clienţi s-a aflat şi Gheorghe Flutur. El a cumpărat caltaboşi, tobă, muşchiuleţ, şvaiţer, caşcaval, propolis, miere de albine cu cătină şi must. În total preşedintele Consiliului Judeţean a cheltuit 1,5 milioane de lei vechi pe mâncare şi spune că ceea ce a cumpărat îi ajunge pentru o săptămână. Flutur a îndemnat sucevenii să vină să cumpere produse de calitate din piaţa volantă şi i-a rugat să-şi arate patriotismul consumând produse autohtone. „Astăzi am făcut piaţa un pic mai uşor. Singurul meu dezavantaj e că aici e la serviciu peste drum şi nu acasă dar îi sfătuiesc pe suceveni să vină în centrul Sucevei în fiecare sâmbătă şi duminică să cumpere produse tradiţionale. Eu am cumpărat astăzi de 1,5 milioane de lei vechi mâncare pentru o familie de doi oameni pentru o săptămână. E chiar rentabil după părerea mea pentru că oamenii noştri sunt modeşti la preţ faţă de ce este în alte oraşe sau în Bucureşti. Fac un îndemn pentru suceveni să vină să cumpere produse tradiţionale. Cred că a venit momentul să fim puţin mai patrioţi chiar dacă termenul acesta e uşor degradat în sensul de a încuraja consumul de produse autohtone. Nu tot ceea ce sclipeşte şi este ambalat foarte bine şi scrie într-o limbă străină este neapărat foarte bun. Avem produse tradiţionale care merită să fie valorificate”, a declarat Flutur. El a spus că de săptămâna viitoare produsele tradiţionale bucovinene vor fi promovate şi pe pieţele din Iaşi, Cluj, Timişoara şi Bucureşti.

Lungu: „Am peste o tonă de mere acasă, pere şi struguri şi probabil o să vin să expun şi eu la Produs în Bucovina”

Primarul Ion Lungu şi deputatul PD-L de Suceava Ioan Bălan au cumpărat şi ei produse din piaţă. Lungu a poftit la nişte preparate din carne în timp ce Bălan la pastramă de oaie. „Apreciez iniţiativa preşedintelui Flutur de promova produsele bucovinene. Săptămâna trecută am avut Târgul Produs în Bucovina la Iulius Mall iar acum această acţiune la kilometru zero al judeţului în faţa Palatului Administrativ. Cred că această piaţă volantă va fi şi eficientă şi văd că deşi e devreme (nr. ora 10 dimineaţa) sunt suficienţi suceveni dornici să cumpere. E o campanie bună derulată în sprijinul producătorilor. Totdeauna se vorbeşte că politicienii promit că vor interveni în a reglementa acest traseu între producător şi vânzător şi iată că de această dată se elimină verigile intermediare şi prin această piaţă volantă producătorii au posibilitatea să-şi vândă direct produsele”, a declarat Lungu. Primarul Sucevei a lăsat să se înţeleagă că e posibil ca în viitor să expună şi el în piaţa volantă din faţa Palatului Administrativ fiind producător de mere, pere şi struguri. „Am peste o tonă de mere acasă, pere şi nu mai spun struguri şi probabil o să vin să expun şi eu la Produs în Bucovina”, a spus Lungu. Piaţa volantă din centrul Sucevei va fi deschisă sâmbătă şi duminică, între orele 9:00 şi 18:00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava