Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto115 poze în acest set

Primul ministru Victor Ponta a inaugurat vineri de Sfânta Maria piațeta ”Sfântul Ioan Paul al II-lea” din comuna Cacica din faţa sanctuarului Basilica Minor obiectiv realizat cu fonduri alocate de Guvernul României. El a depus o jerbă de flori la statueta Papei Ioan Paul al II-lea și a ținut un scurt discurs în care a îndemnat la unitate confesională. ”Sunt mai bine de 30 de ani de când pentru am venit aici pentru prima dată de peste deal de la Pârteștii de Sus. Sunt foarte bucuros că mă aflu aici pentru că este un moment cu totul și cu totul special. România este țara în care toți ortodocși, catolici, greco catolici,  protestanți, neoprotestanți, toți cei care cred în Dumnezeu și în viitorul acestei țări trebuie să trăiască împreună și trebuie să-și cinstească religia”, a declarat Ponta.

 

Mii de pelerini la Cacica

Mii de pelerini din țară și străinătate au fost prezenți vineri la ceremonia religioasă de la Sactuarul romano-catolic de la Cacica, cu ocazia marii sărbători creştine Adormirea Maicii Domnului. Pe lângă inaugurarea Pieţei Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea vineri s-a produs și încoronarea icoanei Maicii Domnului, copie a Madonei Negre primită în dar de la călugării paulini de la sanctuarul din Czestochowa. La slujba de vineri când s-au împlinit 110 ani de la sfinţirea bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului, au oficiat PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, PS Aurel Percă, episcopi din ţară şi din străinătate şi zeci de preoţi. Au fost prezenţi prim- ministrul Victor Ponta, împreună cu soţia sa, Daciana, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, ES Marek Szczygiel, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, senatorul Ovidiu Donţu, deputaţii Ghervazen Longher, Gavril Mîrza, Eugen Bejinariu şi Eugen Uricec, primarul de Iaşi, Gheorghe Nechita, alte oficialităţi.

 

Piațeta Papei Ioan Paul al II-lea din Cacica, inaugurată în prezența lui Victor Ponta, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava