Concert pascal
MOPAN Suceava

Perioada de depunere a fișelor de proiect pentru cererea de proiecte IP2/2015 se prelungește până la data de 15.01.2016, iar perioada de depunere a cererilor de finanțare – până pe 29.02.2016.

Este vorba despre proiecte pentru creșterea transparenței în autoritățile și instituțiile publice precum și a măsurilor aferente sistemului de control managerial intern în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat, în acest sens, Corrigendumul nr. 1 laGhidul solicitantului aferent cererii de proiecte nr. IP2/2015.

O altă modificare operată vizează includerea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic în categoria de solicitanți eligibili, având în vedere domeniul de activitate al acestei instituții și data înființării ei.

* * *

Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 a fost aprobat de Comisia Europeană la data de 25 februarie 2015 și lansat oficial pe 12 martie a.c.

Pentru perioada 2014-2020, POCA are un buget de 2,7 ori mai mare decât cel alocat pentru perioada de programare anterioară, respectiv 658,29 de milioane de euro, din care 553,19 milioane de euro reprezintă alocarea din Fondul Social European (FSE). Diferența reprezintă contribuţia naţională a României.

Programul va contribui la consolidarea capacităţii administrative a autorităţilor şi instituţiilor publice din România şi va sprijini participarea societăţii civile şi a mediului academic la procesul decizional din administraţia publică. În esenţă, programul va finanţa acele proiecte ale administraţiei publice care vor duce la servicii publice mai bune, la investiții și reglementări de calitate, la perfecţionarea funcţionarilor, la un management eficient și transparent şi, în egală măsură, la proceduri clare, simple și predictibile de funcționare.

Se estimează că programul va contribui la dezvoltarea abilităților și competențelor pentru aproximativ 90.000  de persoane din autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, ONG-uri și parteneri sociali, din instituțiile sistemului judiciar şi va sprijini, în mod direct, 250 de autorități, instituții publice și instituții din sistemul judiciar.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava