MOPAN Suceava

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț, a organizat la Piatra Neamț, în data de 29 aprilie 2015, conferința intitulată „Oportunități de finanțare dedicate mediului de afaceri în perioada 2014-2020”.

Evenimentul a reunit interesul a peste 70 de participanți, reprezentanți ai întreprinderilor și organizațiilor de sprijin a mediului de afaceri.

În deschiderea conferinței, atât Dl Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est, cât și Dl Mihai Apopii – Președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, au subliniat importanța mediului de afaceri ca motor al dezvoltării economice regionale, dar și necesitatea de coroborare a eforturilor dintre instituțiile pe care le reprezintă și alți actori relevanți ai mediului de business, în vederea promovării într-o manieră integrată și profesionistă a oportunităților de finanțare și altor soluții de dezvoltare, inclusiv dezvoltarea și susținerea unei baze de date comune cu societăți comerciale la nivel național, utilă în gestionarea unei comunicări eficiente a informațiilor relevante.

Participanții au avut prilejul de a audia prezentări susținute de ADR Nord-Est și OI POS DRU Nord-Est privind  oportunitățile de finanțare disponibile în perioada 2014-2020, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, dar și altor finanțări europene.

Pentru a prezenta aceste informații actualizate, integrate într-un material atractiv și accesibil, începând cu luna aprilie 2015, ADR Nord-Est editează și transmite trimestrial tuturor colaboratorilor interesați un Catalog complex al surselor de finanțare din fonduri europene, naționale  sau internaționale. Catalogul oferă informații la zi despre oportunitățile de finanțare disponibile, tuturor organizațiilor care doresc să-și dezvolte activitatea în Regiunea Nord-Est prin implementarea de proiecte. Informațiile prezentate sunt grupate in funcție de categoriile de potențiali beneficiari, astfel: Administrații publice locale, Organizații neguvernamentale, Societăți comerciale și Clustere. Principalele repere care vin în sprijinul cititorilor interesați sunt: descrierea Programului, categoriile de solicitanți eligibili, criterii de eligibilitate, valoarea grantului, Finanțatorul, bugetul alocat respectivei linii de finanțare și date de contact pentru informații suplimentare. Catalogul este disponibil pe pagina web www.adrnordest.ro

Camera de Comerț și Industrie Neamț a prezentat 2 proiecte care sprijină mediul de afaceri: „O șansă de succes în afaceri – SUCCES” și „Parteneriat educație-business PEB” – proiecte multiregionale, implementate în Regiunile de Dezvoltare Nord-Est si Centru, finanțate prin POSDRU 2007-2014. Proiectul SUCCES are ca obiectiv general creșterea ratei de ocupare prin dezvoltarea de competențe antreprenoriale pentru 480 de persoane cu vârsta de peste 18 ani și subvenționarea a 48 de planuri de afaceri prin schema de ajutor de minimis, în cuantum de 15.000 euro, iar proiectul PEB vizează consilierea și orientarea profesională a 600 de elevi, din sistemul de învățământ secundar, prin înființarea a 120 de firme de exercițiu.

Într-o complementaritate firească, și mediul bancar a fost reprezentat la conferință prin Dl Lucian Lazăr – Director Executiv Grup BRD GSG și Dl Leonard Cornoiu – Director Programe Europene, Banca Transilvania, care au accentuat importanța pregătirii pragmatice a proiectelor cu finanțare europeană, pornind de la nevoile identificate, resursele existente, sustenabilitatea proiectului, dar și posibilitatea de a implementa proiectul în condiții de securitate financiară pentru societate. Aceștia și-au reiterat disponibilitatea de a veni în sprijinul operatorilor economici cu produse și instrumente financiare dedicate.

Ca element de noutate și premisă încurajatoare pentru întărirea colaborării dintre reprezentanții mediului de afaceri regional și omologii lor din Europa, ADR Nord-Est a prezentat serviciile oferite în calitate de centru Enterprise Europe Network (membru în consorțiul ERBSN – Rețeaua pentru sprijinirea afacerilor din Estul României). Serviciile oferite au în vedere sprijinirea întreprinderilor inovative, organizațiilor de afaceri și profesionale, institutelor de cercetare pentru internaționalizare prin consultarea unei baze de date care conține peste 23.000 mii de profiluri de oportunități de colaborare. Detalii suplimentare despre serviciile centrului EEN găzduit de ADR Nord-Est pot fi oferite la sediul agenției din Str. Lt. Drgahescu, nr. 9, Piatra Neamț sau la adresa de e-mail: een@adrnordest.ro .

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava