Concert pascal
MOPAN Suceava

Casa de Poezie Light of ink & Teatrul Municipal “Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu Editura EIKON & Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, vă invită la Seara de Poezie 6 (ediție nouă 2022-2023).

Joi, 24 noiembrie 2022, ora 17.00

Teatrul Municipal “Matei Vișniec” Suceava (spațiul expozițional de la etajul al III-lea)

Invitatul întâlnirii este poetul & artistul vizual Constantin SEVERIN. În cadrul evenimentului, va avea loc un dialog despre volumul de poezii “Viețile pictorilor” (Editura EIKON, 2022).

Constantin SEVERIN (n. 1952, Baia de Aramă) este scriitor și artist vizual, fondator și promotor al Expresionismului Arhetipal, o mișcare artistică de impact global, pe care a înființat-o în Bucovina, în anul 2001. Absolvent al cursului internațional de scriere creativă de la Universitatea Iowa, el a publicat 13 cărți de poezie, eseuri și romane. Unul dintre poemele sale a fost inclus în antologia realizată în 2014 de World Literature Today, După Căderea Zidului: Referințe din Europa Centrală (1989-2014), care și-a propus să facă mai cunoscută literatura central-europeană la cea de-a 25-a aniversare a căderii Zidului Berlinului. Lucrări și comentarii despre arta conceptuală a lui Severin au apărut în Artdaily, World Literature Today, Trafika Europe, The Poet, It’s Liquid, Levure littéraire, Empireuma, Contemporanul, Vatra, Arkitera, Glare Magazine, Cuadernos del Ateneo, Dance, Media Japan și în alte reviste literare și de artă internaționale.

Debutează la Seara de Poezie Alexandru TURCULEȚ, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava. Este membru a Casei de Poezie Light of ink.

Moderatorii Serii sunt Vlad SIBECHI & Alexia PLĂCINTĂ.

Organizator: Gheorghe CÎRSTIAN

Poetul și artistul vizual Constantin Severin invitat la Seara de Poezie 6, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava