Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul zilei de sâmbătă, pe esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului Suceava polițiștii suceveni și–au serbat ziua alături de cei mici, fiind organizată o activitate la care au participat a peste 350 de copii, dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, au fost dornici să vadă îndeaproape motocicletele de poliție rutieră, autospecialele de poliție rutieră ale Serviciului Rutier și autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase.

Unul dintre cele mai inedite momente a fost creat de polițiștii criminaliști, care au realizat simulări ale unor activități specifice din viața profesională. De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii, pentru elevii și preșcolarii care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier – Educație Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Prezenți la activități au fost și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, care le-au răspuns copiilor la toate întrebările și curiozitățile referitoare la munca de poliție.

„Am fost încântați să le vedem zâmbetele și să le citim fericirea din priviri. Această activitate ne-a încărcat cu multă energie, așadar considerăm că scopul nostru a fost atins: am reușit să le arătăm tuturor celor prezenți că suntem prietenii lor, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța lor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde și cu polițiști profesioniști și dedicați meseriei lor”, a transmis Poliția Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava