Concert pascal
MOPAN Suceava

Politistii de la nivelul întregului judet, sprijiniti de agentii si ofiterii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Biroului Siguranta Scolara din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, desfasoara în aceasta perioada activitati în cadrul Campaniei de prevenire a victimizarii minorilor „Vacanța s-a terminat Sunteti pregatiți pentru un nou început?”.

Campania se deruleaza la nivel national, în perioada 29 august-11 septembrie 2022, avand drept scop cresterea gradului de siguranta al minorilor prin informarea parintilor cu privire la potentialele pericole si situatii vulnerabile la care pot fi expusi minorii acasa, pe strada si în mediul online.

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Suceava sunt alaturi de elevi, parinti si cadre didactice în noul an scolar si vor desfasura permanent activitati în unitatile de
învatamant, pentru cresterea sigurantei în unitatile scolare si în zona adiacenta acestora.

Într-o prima etapa, premergatoare debutului anului scolar 2022/2023, politistii au dispus verificarea valabilitatii documentelor microbuzelor destinate transportului de elevi (indiferent de forma de proprietate a acestora), a documentelor necesare conducatorilor auto care efectueaza transportul elevilor, precum si a starii tehnice a  mijioacelor de transport elevi din zona de responsabilitate.

Au fost efectuate verificari la 136 de microbuze scolare, 83 aflate în administrarea unitatilor de învatamant si 53 în administrarea autoritatilor locale. Totodata, au fost
dispuse masuri de verificare si corectare a elementelor de infrastructura si semnalizare rutiera, astfel încat transportul elevilor sau deplsarea acestora sa se efectueze în
siguranta.

Sunt continuate si activitatile de informare si responsabilizare, fiind desfasurate acțiuni în locurile cu public numeros sau pretabile a fi frecventate de catre minori.
Scoala este mediul dedicat învataturii dar si socializarii. Elevii trebuie sa stie ca în scoala vor experimenta fericirea, curiozitatea, dezamagirea, frustrarea, precum si alte
sentimente amestecate, iar gestionarea acestora necesita multa energie si stapanire de sine.

Este important sa transmitem elevilor ca NU SUNT SINGURI. Chiar în scoala vor fi alaturi învatator, profesor diriginte, consilier educational, care pot ajuta la întelegerea si gestionarea acestor trairi.

In mediul scolar sau în afara acestuia, în viata reala sau în cea virtuala, copiii trebuie sa cunoasca faptul ca se pot adresa unui adult de încredere de îndata ce întampina dificultati.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava