Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto65 poze în acest set

Uniunea Polonezilor din România a sărbătorit a doua zi de Paște la Casa Polonă din Solonețu Nou împărțirea cu oul sfințit. La această sărbătoare străveche au participat câteva sute de etnici polonezi care au format o mare familie bucurându-se de clipele petrecute împreună. Nu au lipsit bucatele tradiționale și muzica de calitate. Alături de familia lărgită a polonezilor s-au aflat PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, deputatul Uniunii în Parlamentul României, Victoria Longher.

PS Aurel Percă: „Ne bucurăm cu dumneavoastră aici în Bucovina pentru că păstrați tradițiile frumoase”

”Ne bucurăm împreună cu toți creștinii de marea sărbătoare a Învierii Domnului dar mai ales ne bucurăm cu dumneavoastră aici în Bucovina pentru că păstrați tradițiile frumoase și de la biserică putem să ne întâlnim împreună pentru a împărți bucuria, cinstind tot ce este mai frumos în aceste zile de la biserică la o masă frumoasă bine pregătită și mai ales tradiția binecuvântării oălor. Binecuvântăm toate alimentele și pe dumneavoastră toți invocând bunătatea lui Dumnezeu asupra tuturor dar și mijlocirea Marelui Sfânt Ioan Paul al-II-lea de la a cărui moarte se împlinesc astăzi 13 ani. În 2005 la 2 aprilie Papa Woitila care a condus cu atâta înțelepciune a fost chemat de Domnul și ne bucurăm că așa de repede a ajuns la cinstirea altarelor încât astăzi putem să-i cerem mijlocirea și cu siguranță că se bucură din cer știind că noi facem aici o sărbătoare. Mulțumesc domnului președinte Ghervazen pentru această invitație, doamnei deputat pentru grija pe care o au față de comunitățile poloneze și transmit și un salut deosebit din partea Prea Sfințitului nostru episcop Petru Gherghel care cunoaște foarte bine aceste tradiții și este în comuniune de la distanță dar este alături de noi la această seară frumoasă”, a spus PS Aurel Percă.

Ghervazen Longher: ”În comunitatea noastră împărțirea cu oul sfințit este o sărbătoare importantă deoarece ne unește pe toți polonezii”

”Excelența Voastră, Prea Sfințite vă mulțumim frumos pentru că sunteți alături de noi la toate acțiunile noastre, alături de comunitatea poloneză din România. Vă mulțumim că astăzi v-ați găsit un pic de timp liber să ajungeți și să participați la această sărbătoare a Uniunii Polonezilor din România care este foarte importantă pentru noi. În comunitatea noastră împărțirea cu oul sfințit este o sărbătoare importantă deoarece ne unește pe toți polonezii. De aceea vă mulțumesc că sunteți alături de noi. Transmite-ți și Prea Sfințitului Gherghel mulțumirile noastre și vă mai așteptăm și altă dată să fiți împreună cu noi. Rugămintea conducerii Uniunii Polonezilor din România este să țineți aproape pentru că știm foarte bine plecăm peste hotare, plecăm în alte părți nu mai avem timp de absolut nimic. Iată că azi ne-am făcut un pic de timp liber să fim cu toții împreună și pentru asta conducerea Uniunii vă mulțumește. Mulțumiri tuturor preoților care au făcut un sacrificiu să fie împreună cu noi. Îl salut pe părintele Ionuț Strejac trimisul nostru la Vatican cu care ne mândrim”, a spus Ghervazen Longher.

Victoria Longher: ” Paștele este o sărbătoare a familiei iar semnificația acestei împărțiri este aceea că împreună aici ne transmitem urări de bine”

”Îmi face o deosebită plăcere să fiu aici cu voi să împărțim împreună ca în fiecare an oul sfințit care reprezintă un simbol al vieții fără sfârșit. Consider că este un moment deosebit pe care familia lărgită a polonezilor din România și din Bucovina marchează bucuria unei sărbători străvechi care merită să fie transmisă generațiilor următoare. Paștele este o sărbătoare a familiei iar semnificația acestei împărțiri este accea că împreună aici ne transmitem urări de bine. Cu această ocazie vă urez din suflet ca anul acesta să fie plin de credință, speranță, încredere într-un viitor mai bun iar Învierea Domnului Iisus Hristos să vă aducă pace, lumină și bucurie în suflete”, a spus deputata Victoria Longher.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava