Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, s-a deplasat din nou în Vama Siret pentru a continua discuțiile cu fermierii și transportatorii, împreună cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate a căror prezență i-a fost solicitată de către protestatari, și anume DSVSA, Direcția pentru Agricultură, APIA, ARR și ISCTR.

”Din discuțiile cu reprezentanții Biroului Vamal Siret, a reieșit că pe parcursul zilei precedente, pe sensul de ieșire din țară, în tura de zi au fost prelucrate 116 camioane, iar în tura de noapte s-au prelucrat 125 camioane. Astăzi, în intervalul orar 8:00 – 16.00 au fost prelucrate pe sensul de ieșire din țară un număr de 103 camioane, pe sensul de intrare situația rămânând neschimbată față de zilele precedente. Discuțiile cu protestatarii au vizat, ca și în zilele precedente, probleme de interes local pentru a căror rezolvare ne putem implica în virtutea competențelor conferite de legislația în vigoare. În ceea ce privește activitatea Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Suceava, o serie de probleme ridicate de către reprezentanții fermierilor s-au confirmat parțial, în sensul că au existat unele întârzieri în gestionarea dosarelor de plată ale subvențiilor. La acest moment, la nivelul APIA Suceava continuă plățile pentru campania 2023, în intervalul 16.10.2023 – 15.01.2024 fiind realizate plăți în cuantum de 37.406.944 euro, aproximativ 95% din total. Am solicitat conducerii agenției sprijinirea fermierilor suceveni prin efectuarea la termen a plăților ce li se cuvin și dispunerea unor controale în zonele indicate de aceștia, unde au fost sesizate neconformități.

În continuare rămânem deschiși dialogului constructiv, ne străduim să identificăm soluții la problemele punctuale, specifice județului, în a căror rezolvare ne putem implica instituțional. În același timp, fac apel la calm, la respectarea legii, asigurându-i pe protestatari că dialogul cu ei va continua cât timp va fi necesar”, a declarat Moldovan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava