Muzeul Bucovinei

Prefectul Iulian Cimpoeșu și-a luat măsuri de siguranță în cazul producerii fenomenelor meteo extreme. El a trimis astăzi adrese către primării prin care solicită să se efectueze verificări la toate blocurile în vederea preîntîmpinării unor situații neplăcute precum cea de la Șcheia unde șarpanta unui bloc privat a fost smulsă de o furtună pe 1 iulie.

”Având în vedere prevederile O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare; Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările și completările ulterioare; Legea nr. 114/1996 – Legea locuinței, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ținând cont de fenomenele meteorologice periculoase din ultima perioadă (vânt și precipitații ce depășesc valorile înregistrate în mod normal în zona județului Suceava), prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a transmis o adresă către toate primăriile din județul Suceava prin care solicită să desfășoare împreună cu comitetele locale pentru situații de urgență și asociațiile de proprietari (acolo unde este cazul), verificări la blocurile de locuințe (proprietate publică sau privată), care să cuprindă:

– verificări ale documentațiilor tehnice care au stat la baza realizării fațadelor exterioare, a învelitorii, precum și a executării construcțiilor de mansardare;

– verificări în teren a stării fațadelor exterioare, a învelitorii, precum și a mansardelor de la blocurile de pe raza u.a.t.-ului.

Această activitate este necesară pentru a preveni eventualele situații de urgență ce pot fi generate ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, precum și pentru a preîntâmpina înregistrarea de victime sau de pagube materiale.

Sinteza verificărilor efectuate, precum și măsurile dispuse vor fi comunicate Instituției Prefectului – Județul Suceava.

În cazul constatării unor deficiențe tehnice majore primăriile se pot adresa Inspectoratului de Stat în Construcții Suceava, pentru a obține îndrumare tehnică de specialitate”, spune comunicatul Prefecturii Suceava.

Prefectul trimite primarii pe teren să verifice starea blocurilor pentru a preîntîmpina situațiile neplăcute în caz de furtuni și vijelii, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava